Tilaa
Arvostelut

Itämeri ja ihminen

24.10.2019

KirjoittajaLaura Kaira

KustantajaTammi, 2019
HintaÄänikirja 14,95 €

Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija Kai Myrbergin ja professori Matti Leppärannan teos kertoo Itämeren erityispiirteistä sekä elämästä meren rannoilla ja saaristossa.

Kirja jakautuu kymmeneen temaattiseen aihealueeseen, jotka kertovat mm. Itämeren ekologiasta, tutkimuksesta ja maantieteestä. Teoksen tekstiä siivittävät monipuolinen kuvasto.

Itämeri ja ihminen on selvästi suurelle yleisölle tarkoitettu kirja, jossa on kaikille vähän jotain. Tavoitteena on ollut kirjoittaa yleisteos Itämerestä, jossa onnistutaan melko hyvin. Osa-alueita voi lukea valikoiden oman kiinnostuksen mukaan, tai sitten alusta loppuun. Kirjan ulosannissa on selvästi havaittavissa tietokirjailijoiden luonnontieteellinen tausta ja tapa kirjoittaa oppimateriaaleja.

Monet asiat kerrotaan mielenkiintoisella tavalla ja selkeästi, mutta lopulta tarjolla on vain pintapuolinen esitys monesta aiheesta. Joihinkin asioihin olisi voinut sukeltaa pintaa syvemmälle. Toisaalta tästä johtuen Itämeri ja ihminen voi parhaimmillaan toimia lähtölaukauksena syvemmälle kiinnostukselle Itämerta, sen historiaa ja luonnonoloja kohtaan. On hyväksyttävä, että kaiken kattavia vastauksia ei vajaaseen 300 sivuun mahdu.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X