Tilaa
Arvostelut

Itämeren majakat

13.01.2022

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaTammi (2021)
Hinta49,95 €

Suomalaisista majakoista, nykyisistä ja entisistä, on kirjoitettu hyllymetreittäin, mutta ulkomaisista majakoista on ollut saatavissa rajoitetusti tietoa kotimaisilla kielillä.

Vuonna 2019 tähän asiaan tuli kuitenkin muutos, kun farologi ja rannikkojääkäri Magnus Rietzin kirja Fyrar runt Östersjön ilmestyi. Ruotsiksi kirja on ollut saatavissa Suomessa jo ilmestymisvuodestaan lähtien, mutta nyt teos on saatavissa myös suomenkielisenä Tammen kustantamana laitoksena.

Itämeren majakan valokuvat ovat huimaavia ja Rietzillä kuluikin yli neljä vuotta tallentaa kirjaan päätyneet majakat. Kirjan teksti on jutustelevaa ja poikkeaa perinteisestä suomalaisesta tietokirjatraditiosta. Tarinat ja yksityiskohdat ovat kuitenkin mielenkiintoisa ja ne tuovat hienosti esiin kohteidensa erityispiirteet. Tarkempaa tietoa kaipaaville on teoksen lopussa varsin kattava kirjallisuusluettelo.

Sisältö on jaoteltu maittain ja kaikkiaan kirjaan on mahtunut mukaan 181 majakkaa ympäri Itämerta.

Kuten yleensä majakkakirjat, teos on massiivinen yli 400 sivuinen järkäle. Se kuuluu ehdottomasti jokaisen itseään arvostavan merenkävijän kirjahyllyyn.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X