Tilaa
Uutiset

Itämeren ensimmäinen venehotelli nousi harjakorkeuteen

04.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Inkoon venehotellin harjannostajaiset

Veneitä sisätiloissa säilyttävä ja huoltava Inkoon venehotelli valmistuu aikataulussa tänä kesänä. Toinen vastaava venehotelli on tarkoitus rakentaa Helsingin Jätkäsaareen vuonna 2013.

Itämeren ensimmäinen ammattimaiseen moottoriveneiden täyshuoltoon keskittynyt laitos on noussut harjakorkeuteen Inkoon vanhassa kalasatamassa Jöddbölessä. Arkkitehti Kari Ristolan suunnittelema rakennus on 67,5 metriä pitkä, 37 m leveä ja harjakorkeus on 15 metriä. Se tarjoaa paikan 208 veneelle.

– Olemme huomanneet, että ammattimaisella ja ympäristöystävällisellä veneiden täyshuollolla on suurta kysyntää myös Suomessa. Veneilyltä vaaditaan nykyisin mukavuutta ja huolettomuutta. Me hoidamme kaikki veneen huollot ja omistaja voi keskittyä veneilyn nautintoon, Venehotellin toimitusjohtaja Joel Nemes sanoo.

Venehotelli tarjoaa talvivarastoinnin ohella huoltoa ja säilytystä ympäri vuoden. Palvelut sisältävät säilytyksen ja vesillelaskun ohella veneiden pesun ja kiillotuksen, moottoreiden talvihuollot, veneiden katsastukset sekä sammuttimien ja pelastusliivien tarkastukset.

Muuta laituripaikkaa ei välttämättä tarvita. Vene siirretään sisähallin hyllystä veteen alle viidessä minuutissa Yhdysvalloissa kehitellyillä nostureilla.  Kerrossäilytykseen sopivat parhaiten 5-10,5 metrin pituiset moottoriveneet.

 

Lue myös nämä

X