Tilaa
Uutiset

Italia Yachts 43 Veloce – ensimmäinen italialainen moottoreilla

15.03.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Italia Yachts liittyi kasvavaan ”ristiinvalmistajien” joukkoon esitellessään Miamin venenäyttelyssä ennakkokuvia ensimmäisestä moottoriveneestään. 43 Veloce on pituudeltaan 14-metrinen, painoltaan 10 500 kiloa ja voimanlähteinä ovat kaksi Volvo IPS-moottoria (440 / 480 hv) tai kolme 300 hv perämoottoria.

Tyylilajia valmistaja kuvaa daycruiserin ja walkaroundin hybridiksi. Korkealle keulakannelle noustaan leveitä portaita molemmin puolin keskiohjaamoa, jossa on kuppi-istuimet kahdelle sekä käynti sisätiloihin. Siellä on täysi seisomakorkeus ja sangen väljältä vaikuttava toiletti, kajuuttajärjestelyn voi valita kolmesta erilaisesta.

Eniten makuupaikkoja on, kun keulaan tulee omistajakajuutta ja avotilan alle kaksi pienempää. Edustavimmassa vaihtoehdossa makuukajuutta on ainoastaan avotilan alla poikki koko veneen, jolloin koko keula jää suureksi salongiksi sohva- ja pöytäryhmineen.

Korkea kate suojaa ohjaamon lisäksi sen taakse poikittain sijoittuvaa pentteriä sekä siitä perään jatkuvaa ruokailuryhmää. Se saadaan laskettua myös aurinkopatjastoksi, josta siirtyminen vesileikkeihin käy sujuvasti joko uimatasoksi jatkuvaa turkkia pitkin tai alaslaskettujen laitojen kautta.

Italia Yachts

Italia Yachts 43 Veloce.

Lue myös nämä

X