Tilaa
Uutiset

Italia 12.98 – Välimeren ässä

06.08.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Italia Yachts täydentää cruiser-racer -sarjaansa keskeltä uudella 12.98 Bellissima -mallillaan, joka esitellään Cannesin ja Genovan venenäyttelyissä syyskuussa. Urheilullisempi Fuoriserie -versio valmistuu myöhemmin talvella.

Suunnittelu on jälleen Matteo Pollin ja Maurizio Cossuttin käsialaa. Pari on tuonut veistämölle runsaasti kisamenestystä Välimerellä ja jatkoa odotellaan. 19/20-rikin suuri keulakolmio, rungon leveys ja tasaisesti jaettu uppouma ovat tehneet pursista tehokkaita etenkin kevyissä tuulissa ja luoveilla samalla, kun matkapurjehtijaa ilahduttaa pituusuuntainen vakaus pitkillä mainingeilla.

Bellissiman purjealaksi kerrotaan 103 m² fokalla, joka jalustuu ruffin katon kiskoille. Isopurjeen jalukset tulevat saksalaisittain laidoille rattien etupuolelle, jossa on myös täysmittaisen levangin säädöt. Päävinssit ovat edempänä niin väljästi, että miehistö mahtuu niillä kunnon työasentoon. Nostimet ja trimmit ovat kansirakenteen reunalla.

Sisältä Bellissima on pitkille ylityksille ja asumiseen riittävän runsaasti ja tyylikkäästi sisustettu. Kajuutat ovat suuret ja sohvat sekä vuoteet muhkeat. Uppoumaksi ilmoitettu 7 950 kg kuulostaa kevyeltä risteilyjahdille, mutta Fuoriserie tullee olemaan riisutulla sisutuksellaan vielä kevyempi. Siihen saa myös hiilikuitumaston ja -puomin sekä kolme kölivaihtoehtoa.

Lisätiedot Italia Yachts

Italia Yachts IY 12.98

Italia Yachts IY 12.98

Lue myös nämä

X