Tilaa
Uutiset

Isosti valinnanvaraa – Hanse 510

29.03.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Ranskalaissuunnittelijoiden Berret-Racoupeau toinen luomus on yhtä raikkaan moderni saksalaisen, perinteisesti varsin hillittyä muotoilua suosineen Hansen mallistossa kuin ensimmäinenkin. Hanse 510 ennätti vesille lyhyesti jo viime syksynä, mutta varsinaisesti sitä on esitelty kauden uutuutena vasta talven messuilla.

Voimakas laitapalle alkaa jo keulasta, joka on negatiivisesti kallistettu. Perässä palteet pyöristyvät ja nousevat ylemmäksi vähentäen märkäpintaa. Rungon leveys on peräti 4,91 m ja jatkuu sellaisena vesilinjan yläpuolella perään saakka, joten avotila on valtava. Matkustamossa on styyrpuurin puolella U- ja vastalaidalla L-sohva, molemmissa oma alaslaskettava ruokapöytänsä.

Kaikki köydet tuodaan rattien luokse vinsseille kansiin ja avotilan reunuksiin upotettuina. Suuret pedestaalit varustetaan kahdennetuilla kaukohallintalaitteilla sekä sähkövinssien ja navigointivarustuksen käyttökytkimillä. Kun perälaidan sulkevat penkit noustetaan ylös, keskelle jää ulkopentteriksi sisustettava laatikko ja käynti jollatallin sulkevalle uimatasolle avautuu paapuurin puolelle portaiden avulla.

Hansen vanhaan tapaan oletuspurje keulassa on st-fokka. Sen rinnalle saa toisen keulaharuksen rullagenuaa varten ja keulapuomiin tulee code0 tai genaakkeri. Purjealaksi ilmoitetaan vakiona 128 m² luoville ja 255 m² avotuulille.

Sisällä ilmettä hallitsee sekä visuaalinen että todellinen raikkaus. Runko- ja kattoikkunoita on 14, joista 8 avattavissa tuuletusta varten. Makuupaikkojen määrä vaihtelee 6-10 henkeen sisustusratkaisusta riippuen; materiaali- ja värivalinnat huomioiden Hanse laskee niitä olevan yli sata erilaista.

Hanse 510

Lisätiedot

HanSail

Hanse Yachts

Lue myös nämä

X