Tilaa
Uutiset

Inkoon Venehotelli avattu

09.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

 Inkoon Venehotelli

Veneitä lämpimissä sisätiloissa säilyttävä ja huoltava Inkoon venehotelli valmistui aikataulussa perjantaina 6.8. Ensi talveksi se tarjoaa paikan 208 veneelle; kerrossäilytykseen sopivat parhaiten 5-10,5-metriset moottoriveneet.

– Veneilyltä vaaditaan nykyisin mukavuutta ja huolettomuutta, Venehotelli Inkoon toimitusjohtaja Joel Nemes sanoo. – Olemme huomanneet, että ammattimaisella ja ympäristöystävällisellä veneiden täyshuollolla on suurta kysyntää myös Suomessa.

Venehotelli on lämmin säilytystila, jossa veneet varastoidaan kätevästi kerroshyllyihin. Konsepti on tuotu Suomeen Yhdysvalloista, jossa veneiden kerrossäilytys on yleistä erityisesti itärannikolla Floridassa ja suurilla järvialueilla.

Vene siirretään sisähallin hyllystä veteen alle viidessä minuutissa Yhdysvalloissa kehitellyllä trukilla. Venehotellin palvelut sisältävät ympärivuotisen säilytyksen ja vesillelaskun ohella veneiden pesun ja kiillotuksen, moottoreiden talvihuollot, veneiden katsastukset sekä sammuttimien ja pelastusliivien tarkastukset.

Osa tämän ensimmäisen venehotellin asiakaspaikoista on jo varattu.

– Hoidamme kaikki veneen huollot ja omistaja voi keskittyä veneilyn nautintoon, sanoo Nemes.

– Toimintamme painopiste on aluksi perinteisessä talvisäilytyksessä. Kesäkauden hotellipalvelu tulee yleistymään sitä mukaa kuin veneilijät huomaavat palvelun edut. Hotellimme asiakas ei tarvitse laituripaikkaa eikä venekerhon jäsenyyttä. Kesäasiakkaan veneen pohjaa ei tarvitse maalata myrkkymaalilla. Harmia eivät aiheuta ilkivalta ja säävauriot. Huoleton säilytysratkaisu säästää monin tavoin aikaa, rahaa ja hermoja. USA:sta oppimamme tehokkaan menetelmän ansiosta voimme siirtää veteen kymmenen venettä tunnissa, Nemes kertoo.

Lisätiedot

Kuva: Joel Nemes

 

Lue myös nämä

X