Tilaa
Jutut

IL: Ruotsalaiset voivat saapua huviveneillä Ahvenanmaalle vaikka muuten raja on suljettu

Iltalehden mukaan Ruotsissa esimerkiksi På Kryss -veneilylehti mainostaakin jo mahdollisuutta veneillä Ahvenanmaalle ilman rajaseremonioita.

30.06.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomen ja Ruotsin välisestä rajasta löytyy koronarajoituksista huolimatta ”huviveneen kokoinen porsaanreikä”, uutisoi Iltalehti.

Lehden mukaan sisäministeri Maria Ohisalon erityisavustaja Jarno Lappalainen on vahvistanut Iltalehdelle, että kesäkuun puolivälissä päättynyt sisärajavalvonta Schengen-maiden välisestä huviveneliikenteestä tarkoittaa sitä, että myös ruotsalaiset huviveneilijät ovat tervetulleita Suomeen muutoin suljetusta rajasta huolimatta.

Iltalehden mukaan Ruotsissa esimerkiksi På Kryss -veneilylehti mainostaakin jo mahdollisuutta veneillä Ahvenanmaalle ilman rajaseremonioita. Ruotsalaislehti muistuttaa kuitenkin, että ruotsalaisia, saksalaisia ja venäläisiä veneilijöitä koskee yhä kahden viikon karanteenisuositus, mikäli he näin tekevät.

Iltalehti on haastatellut myös Maarianhaminan suurinta vierassatamaa ylläpitävän Mariehamns Seglarföreningin satamamestari Simon Karlssonia. Hänen mukaansa ruotsalaisia huviveneitä on saapunut satamaan noin kymmenkunta.

”Osa suomalaisista venekunnista on jopa kääntynyt ympäri, kun he ovat huomanneet ruotsalaisia veneitä satamassa”, Karlsson sanoo Iltalehdelle.

Lue myös nämä

X