Tilaa
Uutiset

Hukkuneiden määrä kasvanut

20.09.2007

KirjoittajaVenelehti

Suomessa on tämän vuoden aikana elokuun loppuun mennessä hukkunut kaikkiaan 145 ihmistä. Pelkästään elokussa hukkuneita on 29. Luvut käyvät ilmi Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ennakkotilastosta. Vesiliikenteessä tänä vuonna on menehtynyt 40 henkilöä. Luvussa ovat mukana kaikki tapaukset, joihin liittyy jollain tavalla vene. Varsinaisissa veneonnettomuuksissa hukkuneita on selvästi vähemmän.

Viime vuoteen verrattuna kuluva vuosi on selvästi synkempi. Hukkuneita on 13 enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana, sen sijaan kylmä ja sateinen elokuu on hillinyt onnettomuuksia. Hukkumistapauksia on kolme vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Kaikista hukkuneista miehiä on 116 ja naisia 29. Erityisesti tilastoissa korostuvat nuoret aikuiset ja keski-ikäiset miehet.

Merkittävä osa onnettomuuksista tapahtuu päihtyneenä. Onkin syytä muistsaa, että alkoholi on riskitekijä sekä veneilijöille että uimareille. Vesillä promilleraja on yksi, mikä monelle on jo liian paljon, jotta veneily olisi turvallista. Venettä ei saa kuljettaa yhtä promillea pienemmässä humalassa, jos kuljettaminen vaarantaa oman tai muiden turvallisuuden.

AI 20.9.2007

Lue myös nämä

X