Tilaa
Uutiset

Huippuvalmentaja Alegre valmentaa Suomessa optimistipurjehtijoita

06.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Päivi Paloviita-Wendt

Helsingfors Segelsällskap (HSS) järjestää kansainvälisen optimistijollaleirin ja -regatan Helsingissä Merisataman etelänpuoleisella vesialueella 7.-12.6.

Tiistaina 7.6. alkavaan leiriin on ilmoittautunut kuutisenkymmentä purjehtijaa seitsemästä eri maasta. Leirin päävalmentajana toimii jo kolmatta vuotta HSS:llä valmentanut brasilialainen Leonardo Santos. Tapahtumaan on saatu vierailevaksi valmentajaksi maailman parhaimpana pidetty optimistipurjehtijoiden valmentaja, perulainen Fernando Alegre, lempinimeltään ”Happy”.

Fernando Alegre on toiminut jo useita vuosia Singaporen optimistijoukkueen päävalmentajana ja on nostanut Singaporen maailman kolmen parhaan optimistipurjehdusmaan joukkoon. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Trinidadin ja Tobagon optimistijoukkueiden päävalmentajana sekä vetänyt useita MM-tason purjehdusleirejä eri puolilla maailmaa.

Leonardo Santoksen ja Fernando Alegren lisäksi valmentajina toimivat Rene Abner (EPS), Niclas Borenius (HSS), Jaano Kempo (EST), Sergei Semenov (Rautu/RUS) ja Nikolai Moskvichev (Moskova/RUS).

Leirille ja perjantaina 10.6. alkavaan 3-päiväiseen regattaan on ilmoittautunut purjehtijoita suomalaisten lisäksi Ruotsista, Brasiliasta, Argentiinasta, Venäjältä, Virosta ja Espanjasta.

Optimistijollaregatta on tänä vuonna järjestyksessään kolmas rankingsarjan kilpailu. Regattaan on ilmoittutunut jo noin 100 purjehtijaa.

Leiriä ja kilpailua voi seurata Liuskasaaressa, jonne pääsee lautalla.

Lisätietoja

Lähde: Helsingfors Segelsällskap
Kuva: Martin Still

 

Lue myös nämä

X