Tilaa
Uutiset

Huijausviestejä nyt myös internetin venekaupoissa

11.12.2008

KirjoittajaVenelehti

Erilaiset yritykset huijata rahaa sähköpostilla välitettyjen tarjousten avulla ovat levinneet myös internetissä toimivaan venekauppaan. Lukuisat suomalaiset, venettään internetin eri palvelujen kautta myyvät henkilöt ja ammattimaiset venevälittäjät ovat saaneet viime aikoina sekä ranskaksi että englanniksi sähköpostia, jossa ”luotettava” henkilö on päättänyt ostaa juuri kyseisen henkilön veneen – yleensä Afrikkaan. ”Ostaja” vakuuttaa, että hänellä on rahat jo valmiina ja että hän luottaa myyjän ilmoituksen toteamukseen veneen hyväkuntoisuudesta, joten koeajo ei ole tarpeen.

Ostaja pyytää kunkin venemyyjän ilmoituksen perusteella personoidussa sähköpostiviestissä, että myyjä lähettäisi kauppakirjaluonnokset allekirjoitettavaksi afrikkalaiseen osoitteeseen. Viestit on muotoiltu niin huolellisesti, ettei myyjä välttämättä koe olevansa huijausyrityksen kohteena.

Rahan tarve ilmenee kaupanteon siinä vaiheessa, kun ostaja on tulossa Suomeen ”hakemaan” venettä. Häneltä puuttuu viime hetkellä jokin summa käteistä esimerkiksi lentolippuun tai johonkin muuhun yllättäen eteen tulleeseen kuluerään. Tätä summaa ostaja pyytää myyjältä lainaksi kansainvälisellä tilisiirrolla. Rahat luonnollisesti luvataan maksaa takaisin, kun ostaja tapaa myyjän henkilökohtaisesti Suomessa.

HJO 11.12.2008

Lue myös nämä

X