Tilaa
Uutiset

Höyrylaivat ja Päijänteen vanhat laivat Jämsässä 16.7.

12.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Suomen Höyrypursiseura ry/Jenni Tiainen

Keski-Suomen vesillä seilaavat höyrypurret ovat yleisön ihailtavana Päijänteen ja Keiteleen aitojen höyrylaivojen ja Päijänteen laivureiden vanhojen laivojen yhteisregatassa Jämsän satamassa.

Laivat saapuvat lähivesille perjantaina 15.7. ja purjehtivat lauantaina 16.7. Jämsän satamaan.

Suomen Höyrypursiseura ry/Jenni Tiainen

Suomen Höyrypursiseuran alusrekisteriin kuuluvista 80 aluksesta on toistaiseksi mukaan ilmoittautunut s/s Aure, s/s Haapaniemi, s/s Kaima, s/s Joh-Parviainen, s/s Keitele, s/s Metsä, s/s Tapio ja s/s Vänni. Päijänteen Laivureilta ovat mukaan tulossa mm. m/s Endla, m/s Haapakoski, m/s Marleen, m/s Murole ja m/s Pulp.

Lisäksi tapahtumaan osallistuu Kirvesniemi-höyrysluuppi, jonka kyydissä pääsee matkustamaan tapahtuman aikana Jämsänjoella.

Regatta-tapahtumassa 16.7. klo 10-17 yleisö pääsee tutustumaan höyrylaivoihin ja seilaamaan niiden kyydissä, lastaamaan halkoja sekä äänestämään parasta laivaa.

Tapahtuman aikana Jämsän satamassa on satamamarkkinat sekä musiikkiesityksiä ja ohjelmaa koko perheelle. Oheisohjelmaan kuuluu mm. näyttelyitä, Regatta-konsertti ja Regatta-tanssit.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Jämsänjoki Virtaa! -hanke, Suomen Höyrypursiseura ry., Päijänteen Laivurit ry. ja Jämsän kaupunki

Lisätietoja

Lähde ja kuvat: Suomen Höyrypursiseura ry/Jenni Tiainen 

Lue myös nämä

X