Tilaa
Arvostelut

Höyrylaivalla Tallinnaan

04.04.2018

KirjoittajaTomi Peurakoski

TekijäPeter Raudsepp
KustantajaRaud Publishing
Hinta63,95 €

Höyrylaivat kulkivat Suomen ja Viron välillä vuodesta 1837 vuoteen 1981 saakka, jolloin Borea-matkustajahöyrylaivalla tehtiin viimeinen reittimatka Hangosta Tallinnaan. Sitä ennen Suomen ja Viron välillä on ollut vilkas höyrylaivaliikenne. Moni laivoista koki kuitenkin karun kohtalon ajettuaan karille.

Höyrylaivaliikenne Suomen ja Viron välillä oli alun alkaen vähäistä, ja reittimatkoilla liikkui vain paremman luokan väkeä. Kun liikenne vilkastui, myös muiden kansankerrosten väki alkoi liikkua maiden välillä. Erityisesti Suomen kieltolaki houkutteli väkeä Tallinnaan, samasta syystä kuin monia ihmisiä nykypäivänäkin.

Höyrylaivalla Tallinnaan on kiehtova tietokirja näistä höyrylaivoista sekä niiden matkustajista. Kirja on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia laivojen reiteistä ja aikatauluista. Kirjan kruunaa upea kuvitus. Kirja esittelee säännöllisessä liikenteessä Helsingin ja Tallinnan välillä kulkeneet matkustajahöyrylaivat ja laivareitin historian todella kiinnostavasti. Kirja etenee kronologisessa järjestyksessä varhaisvuosista nykypäivään.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille höyrylaivoista ja lähihistoriasta kiinnostuneille!

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X