Tilaa
Uutiset

Hondalta 250-hevosvoimainen perämoottori

17.10.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Honda 250

Honda esitteli Genovan venenäyttelyssä perämoottorivalikoimansa uusimman lippulaivan. Se tulee myyntiin Euroopassa tammikuussa.

3,6-litraisessa V6-moottorissa on ensimmäisenä perämoottorina maailmassa suora ilmanottojärjestelmä, jolle luvataan korkea suorituskyky ja alhainen polttoainekulutus.

Hondan BLAST-järjestelmä ohjaa sytytyksen ajoitusta ja optimoi suorituskyvyn nopeissa kiihdytyksissä. Alavaihteisto on muotoiltu uudelleen.

Polttoainetaloudesta pitää huolen Hondan ECOmo-laihaseostekniikka. Käyttötuntumaa on parannettu vaihteiston kytkentävoimaa keventämällä, mikä pehmentää vaihtamista.

Moottorin ohjausyksikkö ECU muuttaa sytytyksen ajoitusta, jolloin moottorin vääntömomentti pienenee. Itsestään säätyvän joutokäynnin latausjärjestelmän ansiosta ECU nostaa automaattisesti moottorin kierroksia joutokäyntialueella, kun sähkön kuormitus veneessä kasvaa.

BF250:n erottaa aiemmasta mallistosta kulmikkaasta ja terävästä moottorisuojuksesta sekä Hondan moottoreiden uudesta metalliväristä aquamarine-hopea.

Lisätietoja

 

 

Lue myös nämä

X