Tilaa
Arvostelut

Hiiohoi! – Lauluja mereltä

07.03.2018

KirjoittajaLauri Kaira

TekijäEsko Rahikainen (toim.)
Kustantaja John Nurmisen Säätiö

John Nurmisen Säätiö tunnetaan laajoista, isokokoisista ja hyvin kuvitetuista teoksistaan. Viimeisin tietokirja on Alpo Tuurnalan kirjoittama ja kauniisti kuvittama Pohjoiset purjeet (2017). Nyt säätiö on tehnyt uuden aluevaltauksen: helmikuun alussa julkaistiin Hiiohoi!: Lauluja mereltä -laulukirja.

Uuteen aluevaltaukseen on selvä motiivi: merilaulut ovat elävää merikulttuuria. Kustantamalla laulukirjan merikulttuuria ylläpitävällä säätiöllä oli mahdollisuus tuoda esille jotain sellaista, mikä tietokirjan muodossa olisi ollut hankalaa.

Merilauluihin on vuosien aikana säilötty poikkeuksellisella tavalla merikulttuuria. Melodian ja sanoituksen suhde tuo esiin näkökulmia, jota ei voi yksin sanoin kuvata.

”Laulut avaavat ainutlaatuisen näkökulman merelliseen kulttuuriin ja sisältävät jotain sellaista, mitä emme saa takaisin, mutta mihin tunnemme suurta kaihoa”, kertoo säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.

Uusi merellinen laulukirja kokoaa yksiin kansiin kaikille tutut merelliset suosikkisävelmät sekä valikoiman aitoja merimieslauluja, ”shantyja”. Kirja sisältää lähes 90 laulua nuotinnoksineen aina tutuista meri-iskelmistä uudempaan tuotantoon.

Lue myös nämä

X