Tilaa
Mainos

Highfield Rib – ammattilaisen valinta moneen käyttöön

Highfield ribit ovat nopeasti löytäneet paikkansa myös suomalaisessa veneilyssä.

09.02.2023

KirjoittajaHighfield Rib

RIB-VENEIDEN (rigid inflatable boat) eli kovapohjaisten kumiveneiden suosio on pikkuhiljaa kasvanut myös Suomessa. Välimerellä äärettömät suositut ribit ovat meidänkin vesillämme erinomaisen käytännöllisiä ja turvallisia.

Ominaisuuksiensa puolesta ribit soveltuvat hyvin nuorison ensimmäiseksi veneeksi, vaikka kokemusta ei vielä olisi karttunutkaan. Ribit ovat vakaita, eivätkä kallistu veneeseen noustessa. Ajossa veneet kulkevat suorassa, eivätkä juuri hakkaa aallokossa, sillä ponttonit vakauttavat menoa. Leikkaava keula ja syvä V-pohja tekevät niistä pehmeitä ajettavia. Myös laituriin ajo on turvallista, sillä ponttonit suojaavat lepuuttimien lailla omaa ja muiden veneitä.

Highfield on noussut reilussa kymmenessä vuodessa yhdeksi ribien merkittävimmäksi valmistajaksi maailmassa. Osasyy menestykseen on varmasti ollut veneiden hitsattu alumiinirunko, kun ribien rungot yleensä on valmistettu lujitemuovista.

ALUMIINILLA ON MONIA ETUJA verrattuna lujitemuoviin. Se on kevyempää, se on myös monin tavoin kestävämpää ja mikä tänä päivänä tärkeää, se on kierrätettävää. Hihgfieldin nopea kasvu erityisesti Pohjoismaiden
markkinoilla onkin ymmärrettävää, sillä täällä alumiini venemateriaalina on aina ollut arvossaan.

Veneet on suunniteltu vaativaan käyttöön, mistä kertoo niiden suosio ammattikäytössä.

Mutta Highfield-ribit ovat paljon muutakin kuin vain alumiinia. Veneet on suunniteltu vaativaan käyttöön, mistä kertoo niiden suosio ammattikäytössä. Niille asetettavat huomattavan kovat vaatimukset hyödyttävät myös veneilijöitä. Suurempien mallien ponttonit on valmistettu ranskalaisesta hypalonista, pienempien mallien PVC tulee Saksasta, vaikka veneet valmistetaankin kiinassa.

Mitään haittaa ei myöskään ole tyylikkäästä ulkonäöstä ja pulverimaalatusta rungosta. Targakaari palvelee ennen kaikkea vesiurheilussa ja ribien kantavuus mahdollistaa suuremmankin kaveriporukan merellisen vapaapäivän. Muun muassa Sport 560 -mallin kantavuus on peräti 12 henkilöä.

HIGHFIELDIN LAAJASSA MALLISTOSSA on neljä linjaa ja kaikkiaan 32 mallia 2,4 metrin pikkuribistä 8,60 metriin avomeriveneeseen saakka. Patrol on ennen kaikkea ammattikäyttöön tarkoitettu, ja samalle rungolle tehtävä Sport vauhdikkaaseen vesielämään.
Esimerkiksi Sport 800 -mallin 26-asteinen, portaalla varustettu Vpohja tekee nopeasta ajamisesta nautinnollista. Ultralite- ja Classic-mallisarjat ovat suunniteltu hieman rauhallisempaan käyttöön ja sopivat mainiosti mm. apuveneiksi ja kesämökkien hupiajeluun. Joihinkin malleihin on mahdollista saada myös jääkaappi ja pentteri, ja tarjolla on myös toiletilla varustettuja malleja.

Lue myös nämä

X