Tilaa
Jutut

Helsingin vesillä järjestetään poikkeusolojen musiikkitapahtuma veneilijöille

Elokuussa järjestettävässä musiikkitapahtumassa artistit esiintyvät ankkuroidun M/S Marival II -aluksen aurinkokannella, ja yleisö seuraa tapahtumaa veneistä käsin. Liput tulevat myyntiin heinäkuussa.

22.07.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Koronakevät ja sen myötä vallalla olevat poikkeusolot ovat synnyttäneet myös innovaatioita eli keksintöjä. Yksi sellainen on syksymmällä Helsingin edustalla järjestettävä musiikkitapahtuma SeaHelsinki Sound. Tapahtumassa kotimaiset artistit soittavat laivan aurinkokannella musiikkia, ja yleisö seuraa ja kuuntelee sitä veneistään käsin, tapahtuman järjestävä SeaHelsinki Sound tiedottaa.

Tapahtumassa esiintyvät Anssi Kela, Gasellit, Jesse Markin, F, Kauriinmetsästäjät, Younghearted sekä Niila.

Järjestäjän mukaan idean taustalla on se, että vaikka yli 500 hengen tapahtumia saa taas järjestää, on kesän suurimmat festivaalit on jo peruttu. Poikkeusolojen myötä syntyi ajatus kehittää uusia konsepteja ja yhteistyömuotoja yrittäjien kesken.

SeaHelsinki Sound järjestetään 1.-2. elokuuta Helsingin edustalla Kruunuvuorenselällä. Kyseessä on musiikkitapahtuma, jossa artistit esiintyvät ankkuroidun M/S Marival II -aluksen aurinkokannella, ja yleisö seuraa tapahtumaa veneistä käsin. Tapahtumaan voi järjestäjän mukaan saapua myös yhteistyökumppaneiden järjestämillä erikoisristeilyillä ja kuljetuksilla, mikäli omaa venettä ei omistaisikaan.

Lippuhinta määräytyy venekoon mukaan. Alle 7m pituiselle veneelle hinnat ovat alkaen 68,50 e ja yli 7 metriselle veneelle 118,50 e, ja lippu on venekohtainen. Tapahtuma-alueella se vaihdetaan veneeseen kiinnitettävään lippuun. Järjestäjän mukaan venekohtaisen lipun vaihdon kriteerinä on se, että veneen on oltava rekisteröity ja sillä on oltava täysi-ikäinen kuljettaja. Lisäksi vaadittavien varusteiden sammuttimesta pelastusliiveihin tulee olla kunnossa.

Alueella on järjestäjien mukaan lisäksi erilliset ruoka-, juoma- sekä tuotemyyntiveneet.

”Tuetaan kotimaista musiikkikulttuuria ja nautitaan Suomen saariston ainutlaatuisuudesta. Tapahtuma toteutetaan merellisten yrittäjien yhteistyönä ja tunnussana on vastuullisuus: festivaalin lipputuloista lahjoitetaan 10 % Itämeren puhtauteen, ja turvallisuus on otettu huomioon järjestelyissä.” kertoo SeaHelsingin perustaja Joona Korja yrityksen tiedotteessa.

Lue myös nämä

X