Tilaa
Uutiset

Helsingin satamassa tavataan 20.5.

18.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Skrodet kundit kaijalla 2010

Satamassa tavataan -tapahtumaa vietetään 20.5. klo 16-20 Pakkahuoneenlaiturilla Eteläsatamassa, Kauppahallin takana

Skrodet kundit kaijalla -kilpailussa kaksihenkiset joukkueet (Helsingin Satama, Meripelastusseura, Pelastuslaitos, Suomenlahden Merivartiosto, Tulli ja Venepoliisi) testaavat taitojaan ja voimiaan neljällä tehtävärastilla

Yleisöllä on tilaisuus mm. tutustua Makasiiniterminaalissa satama-aiheiseen Ruoholahden ala-asteen piirustusnäyttelyyn, kokeilla radio-ohjattavia veneitä sekä harjoitella merimiessolmujen tekoa.

Pelastusristeilijä Jenny Wihurilla, satamajäänsärkijä Tursolla ja Alfons Håkansin hinaajalla on avoimet ovet, Helsingin ympäristökeskuksen teltassa voi tutustua näyttelyyn Itämeren tulevaisuudesta, rajavartioston helikopteri antaa pelastusnäytöksen klo 16.30 ja lohisoppaa tarjoillaan 400:lle ensimmäiselle. Myös ratsupoliisi on lupautunut paikalle.

Tapahtuma on osa vuosittain 20.5. vietettävää European Maritime Day -teemapäivää, jota vietetään nyt neljättä kertaa ympäri Eurooppaa. Päivällä pyritään lisäämään suuren yleisön tietoisuutta Euroopan merien ja luonnonvarojen merkityksestä EU:n kasvulle ja työllisyydelle.

Lisätiedot

 

Lue myös nämä

X