Tilaa
Jutut

Helpommin veneen osaomistajaksi

07.02.2023

Kirjoittajatomi peurakoski

Kuvaajamarkus pentikäinen

Uudet veneilijät eivät välttämättä heti halua ostaa omaa venettä, vaan kokeilla harrastuksen aloittamista ilman isoa setelinippua. Yksi mahdollisuus on liittyä Skipperi Fleetin asiakkaaksi, joka mahdollistaa veneiden yhteiskäytön kuukausimaksulla. Yleensä veneilyharrastuksessa nälkä kasvaa syödessä ja hinku veneen vapaampaan käyttöön lisääntyy.

Seuraava askel voi olla veneen yhteisomistus. Tällöin kalliimman veneen hankinta jaettuna useammalle henkilölle voi tuntua jo kohtuulliselta.

Venealan yrittäjä Joonas Tunturi kouluttaa veneilijöitä perustamassaan Aalto Veneily -yrityksessä ja ryhtyy nyt tarjoamaan osaomistukseen liittyviä palveluja perustamassaan Boatslice.fi:ssa. Yrityksen tarkoitus on johdattaa veneen hankkimisesta kiinnostuneet yhteen osaomistajiksi.

”Esimerkiksi meillä on yksi kiinnostunut Elan 43:sta Turun seudulla. Etsimme siihen kolme muuta kiinnostunutta, pyydämme tarjouksen tehtaalta ja tarjouksen perusteella muut päättävät, liittyvätkö he mukaan omistajiksi”, Tunturi kertoo.

Boatslice kerää myyntikomission ja omistajilta vuosimaksua. Vuosimaksulla Boatslice hoitaa omistajien sopimusasiat, huollot, korjaukset ja talvitelakoinnit. ”Ennen sopimusten allekirjoitusta sovitaan myös veneilyvuoroista. Luonnollisesti omistajat saavat ehdottaa, miten vuorot jaetaan. Pienemmissä DC-veneissä jako voi perustua iltoihin ja viikonloppuihin, isommissa viikon mittaisiin jaksoihin”, Tunturi sanoo.

”Yhteisomistuksessa pitää päättää paljon eri asioita. Me olemme se taho, joka koordinoi niitä keskusteluja ja tekee lopulta päätökset, jos on joitain epäselviä asioita.”

”Tärkeää on omistuksen aikainen veneestä huolehtiminen, että kaikki sujuu hyvin. Siksi käyttöön tulee myös hallintasovellus, jossa veneilyvuoroja ja vuosikustannuksia hallitaan”, Tunturi kertoo.

Tunturi kertoo, että Boatslice.fi on saanut sijoitusrahaa sen verran, että yritystä voi kehittää pitkäjänteisesti. Aluksi tulevana kesänä toiminta alkaa toden teolla Suomessa, mutta kansainvälistyminenkin on näköpiirissä. Rahan määrää tai sitä, montako osaomistajaa Boatslice suunnittelee saavansa asiakkaiksi, Tunturi ei halua paljastaa.

Reippaasti laajentuneen Skipperin kilpailijaa Boatslicesta ei Tunturin mukaan tule. Hän toivoo, että Skipperin asiakkaat siirtyvät veneilykärpäsen pureman jälkeen heille. ”Tämä on se seuraava steppi Skipperistä eteenpäin, he ovat potentiaalisia asiakkaita meille.  Ensimmäisiä kiinnostuneita on jo tullut.”

Lue myös nämä

X