Tilaa
Uutiset

Hätämerkinantoharjoitus Helsingin Jollaksessa

18.02.2015

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaMarkku Tamminen

Helsingin Meripelastusyhdistys järjestää yhdessä Espoon Meripelastajien kanssa hätämerkinantoharjoituksen Helsingin Jollaksessa (Matosaarentie 22) lauantaina 28.2.2015 klo 11.00–15.00.

Tilaisuudessa veneilijät voivat luvallisesti ja turvallisesti harjoitella hätämerkinantovälineiden käyttöä. Harjoituksissa käytettävät välineet ovat punaiset laskuvarjoraketit (ns. hätäraketit), punaiset käsisoihdut (hätäsoihtu), oranssit savut, kynäraketit sekä valopistoolin ammukset. Harjoituksen johtaja Jukka-Pekka Lumilahti arvioi, että harjoituksessa laukaistaan noin 400 hätärakettia, 200 soihtua ja 50 merkkisavua. Hätäraketit nousevat noin 300 metrin korkeuteen, joten ne tulevat näkymään laajalla alueella itäisen Helsingin edustalla.

Harjoituksessa yli 18-vuotiaat veneilijät voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia hätämerkinantovälineitään. Kaikkien käytettävien hätämerkinantovälineiden tulee olla valmistettu vuonna 2008 tai sen jälkeen. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi vanhentuneita tai muuten käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkinantovälineitä niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Etenkin hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille.

Harjoitukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Helsingin Meripelastusyhdistyksen verkkosivuilla osoitteessa http://www.helsinginmeripelastusyhdistys.fi/hataraketti.php 26.2.2015 mennessä. Osallistuminen on Helsingin Meripelastusyhdistyksen ja SMPS Espoon Meripelastajien sekä muiden Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten henkilöjäsenille ilmainen. Muille osallistuminen maksaa 32 euroa. Ilmoittautumisen yhteydessä voi myös liittyä yhdistysten jäseneksi. Jäsenyyden vuosimaksu on 32 euroa.

Lue myös nämä

X