Tilaa
Uutiset

Hätämerkinantoharjoituksiin maaliskuussa

08.01.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Pasi Nuutinen

Vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät kevättalvella hätämerkinantoharjoituksia eri puolilla maata.

Harjoitukset ovat lähes ainoa tilaisuus, missä veneilijä voi käytännössä kokeilla laillisesti ja turvallisesti raketteja.

Harjoituksissa käytettävät välineet ovat punaiset hätäraketit, punaiset käsisoihdut (hätäsoihtu) sekä oranssit savut. Helsingissä voi harjoitella myös valopistoolin punaisilla ammuksilla ja kynäraketeilla. Jokainen ampuja käyttää omia hätämerkinantovälineitään.

Kaikkien hätämerkinantovälineiden päiväysleiman tulee olla vuodelta 2006 tai sitä uudempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan käyttökoulutus.

Harjoituspaikoille voi tuoda myös käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkkejä niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Tiedossamme ovat Helsingin, Turun ja Kuopion harjoitukset, mutta muista kannattaa kysellä lähiseudun meripelastusseuroista.

Helsingin Laajasalossa ammutaan Matosaaren Meripelastusasemalla 9.3. klo 11-15, Turussa Hirvensalon Saaronniemen (Camping) meren jäällä 10.3. klo 12-16 ja Kuopiossa Pirttiniemen Vesitiellä 13.4. klo 10-12.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Meripelastusseuran tiedotus
Kuva: Pasi Nuutinen
 

Lue myös nämä

X