Tilaa
Uutiset

Hämmensivätkö laukausten äänet veneillessäsi? Rajavartiolaitos se siellä vain harjoitteli

Rajavartiolaitos suoritti kovapanosammuntoja Kotkan merialueella loppukesästä ja alkusyksystä kaikissa Rajavartiolaitoksen eri veneluokissa.

12.10.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Jos Kotkan suunnilla on kuullut veneillessään laukausten ääniä loppukesän ja alkavan syksyn mittaan, niin ei syytä huoleen. Rajavartiolaitos vain suoritti nimittäin kovapanosammuntoja. Ammuntoja harjoiteltiin laitoksen mukaan kaikissa Rajavartiolaitoksen eri veneluokissa.

Koska Rajavartiolaitos on osa Suomen puolustusjärjestelmää, sen keskeisiin tehtäviin kuuluvat myös aluevalvontalain mukaiset ”rajaturvallisuus- ja ja sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävät”, laitos tiedottaa.

Ammunnat tapahtuivat Kirkonmaa-Rankin ampuma-alueella Kotkan edustalla, ja ne päättyivät perjantaina 27. syyskuuta. Sää oli harjoitusten mittaan Suomenlahden Merivartioston mukaan hyvä, joten ammunnat saatiin toteutettua suunnitelmien mukaisesti.

© Rajavartiolaitos

 

Suomenlahden merivartioston mukaan muuten kauden päättyminen näkyy jo vesillä. Meripelastustehtävien määrä on selkeästi vähentynyt syksyä kohti siirryttäessä. Meripelastustehtäviä oli 18, kun vilkkaimmillaan niitä heinäkuussa oli yli 60.

Viime viikon poikkeuksellisin tapahtuma oli merivartioston mittarilla se, kun joukko ilmastomielenosoittajia yritti kanooteilla estää laivan lähdön Helsingin Hernesaaressa. Poliisi poisti mielenosoittajat satama-altaasta merivartioston tukemana.

Lue myös nämä

X