Tilaa
Uutiset

Hallberg-Rassy – Suurin HR ikinä

Hallberg-Rassy ilmoittaa esittelevänsä talvella 2023-24 veistämön suurimman koskaan valmistaman purren.

16.06.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

HR 69 tulee olemaan runkopituudeltaan lähes 21 metriä, leveydeltään melkein kuusimetrinen ja uppoumaltaan yli 46 tonninen.

Suunnittelija on edelleen German Frers ja linjat ovat suoraa jatkumoa veistämön nykytyylille. Runko on moderni jatkuen vesilinjan alla perään saakka leveänä, ohjaus tapahtuu tuplaperäsimillä, mutta dramaattisia laitataitteita ei ole, vaan pehmeät muodot ja selkeä ketka tukevat perinteistä ilmettä.

Tuulilasin ja pitkälle jatketun ruffin suojaama keskiohjaamo on itsestään selvyys, mutta tilaa matkustamossa on toki entistä enemmän ja ratteja pedestaaleineen mahtuu ohjaamoon kaksi. Pitkälle sähköistetyt purje- ja vinssilaitteistot auttavat purjehdusta pienellä miehistöllä.

Sisällä kaikki tilat on järjestetty yhteen tasoon kulun helpottamiseksi. Rungon ja kansirakenteen ikkunat järjestetään niin, että salongista näkee suoraan ulos sekä seistessä että sohvilla istuessa.

Tilajärjestelyjä on esitetty kaksi, mutta HR 69 lähestyy jo semicustom-luokkaa, joten lisää on odotettavissa. Nyt makuupaikkoja on ainakin 8-12 hengelle, saatavilla erillinen miehistökajuutta ja sekä perän omistajasviittiin että keulan VIP-vieraskajuuttaan voi valita niin pari- kuin erillisvuoteet.

Lisätiedot

Hallberg-Rassy

Helmarin

Lue myös nämä

X