Tilaa
Uutiset

Hädän hetkelle

20.02.2011

KirjoittajaMarkus Varis

Laipac S-911 

Six-Cap Oy:n maahantuoma kanadalaisen Laipac-Tecin rannekepaikannin sai kunniamaininnan messujen veneilyesineen valinnassa.

Markus Varis

Six-Capin toimitusjohtaja Bo Wallenius kertoo, että kolmanneksi kisassa äänestetty laite on muun muassa extreme-harrastajien käytössä.

– Jos jotain sattuu, laite kertoo kolmen metrin tarkkuudella sijainnin.

Laite yhdistää GPS-paikannuksen kännykkäliittymään, hieman kuten nykyaikaiset puhelimet. Rannekkeen toiminnallisuuden kannalta keskeinen asia on paniikkinappi. Kun käyttäjä painaa nappia, lähtee tieto sijainnista kahteen kanavaan, nettikäyttöliittymään ja tekstiviestillä esimääriteltyyn turvanumeroon.

Turvanumeroita on kolme, päänumero ja kaksi varalle. Paniikkitilanteessa hätänappi myös soittaa turvahenkilöille.

– Siinä vaiheessa on hyvä, että näillä henkilöillä on salasana nettipalveluun. Sieltä he näkevät paikantimen sijainnin, Wallenius muistuttaa.

Laitteen yhdistyminen valmistajan ylläpitämään nettipalveluun on toinen käytön kannalta olennainen asia. Sen kautta seurataan laitteen liikkumista ja koordinaatteja joko reaaliajassa tai tallennettujen pisteiden perusteella. Yksi käyttäjä voi samalla salasanalla hallita useampaakin laitetta.

Paikannukseen ranneke käyttää GPS-teknologiaa sekä kännykkäverkkoa. Wallenius näyttää, kuinka nettikäyttöliittymä näyttää paikan messuhallissakin, jossa satelliittien kuuluvuus on heikko.

Paikannusranneke soveltuu myös valvontaan. Netistä voi määrittää esimerkiksi maantieteelliset rajat, joiden ylittämisestä laite hälyttää. Laitteesta on olemassa lukollinen versio, joka hälyttää, jos rannekkeen avaa tai katkaisee luvatta.

– Esimerkiksi alzhaimeria tai dementiaa sairastavat voivat eksyä vaikka kotipihallaan, avaa Wallenius mahdollisia sovelluksia.

Laipac-Tecin S-911 rannekepaikannin on esillä Six-Cap Oy:n pisteellä osoitteessa 4e5.

 

 

Lue myös nämä

X