Tilaa
Uutiset

H-veneiden maailmanmestaruus Tanskaan

12.08.2008

KirjoittajaVenelehti

Maailmanmestareiksi H-veneiden MM-kilpailuissa purjehti tasaisesti koko viikon kilpaillut Tanskan venekunta Claus Höj Jensen, Henrik Olsen ja Jacob Guhle. Höj Jensen oli kokonaisuudessaan tyytyväinen purjehduksiinsa sekä kilpailun järjestelyihin.

– Kaikki sukui hienosti, vaikka olosuhteet olivat oikukkaat. Taso H-veneluokassa on kova, eikä voitto tule helpolla. Kovasti piti tehdä töitä koko viikon ajan, summasi Höj Jensen.

Paras suomalainen venekunta MM-kisoissa oli neljäs. Lahtelaiset Jari Leinonen, Janne Heikkilä ja Pekka Honkavaara paransivat purjehdustaan regatan loppua kohden tuulen yltyessä.

– Kova tuuli sopi meille paremmin ja nostimme tasoamme tasaisesti. Emme tienneet tilannetta ennen viimeistä lähtöä. Neljäs sija oli rannassa yllätys, Heikkilä kommentoi.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtui kolme suomalaisvenekuntaa. Jyrki Lindström, Jari Saarinen ja Mikko Wirta Kotkasta olivat viidensiä ja Janne Ikonen, Jussi Hämäläinen ja Ville Hankalin Kuopiosta ylsivät kahdeksansiksi.

Tulokset löytyvät nettisivulta www.hsf.fi/resultswch-boat08/allracessat98.htm

JP 12.8.08

Aiemmat uutiset samasta aiheesta:

Kahden kisapäivän jälkeen Hangon vesillä käytävää H-veneiden MM-kisaa johtaa Tanskan Claus Höj Jensen. Hänen venekuntansa on ainoana sijoittunut kaikissa viidessä purjehditussa lähdössä kymmenen parhaan joukkoon. Kuopiolainen Team Sharp purjehtii viiden lähdön jälkeen parhaana suomalaisvenekuntana neljäntenä. Kotimaan MM-karsinnat voittanut venekunta on purjehtinut tasaisesti, parhas lähtösijoitus on viides.

MM-kisojen ensimmäisenä päivänä myrskytuuli puhalsi 23-24 metriä sekunnissa ja piti veneet rannassa. Keskiviikkona purjehdittiin kisojen kaksi ensimmäistä lähtöä. Tuuli oli kääntyilevää ja voimakkuudeltaan 4 m/s. Torstaina aamun kevyt tuuli yltyi noin 8-10 metriä sekunnissa puhaltavaksi tasaiseksi tuuleksi. Kolme lähtöä saatiin purjehdittua erinomaisissa olosuhteissa.

H-veneiden maailmanmestaruuskisojen viimeinen kisapäivä on lauantai ja sen jälkeen mestarit ovat selvillä. Kilpailujen tulokset löytyvät nettisivulta www.hsf.fi/resultswch-boat08/results.html

JP 8.8.08

Lue myös nämä

X