Tilaa
Uutiset

Grand Soleil 40 – Nopea ja ripeä

22.03.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Kun Grand Soleil 40 esitellään kesällä, siitä tulee valmistajansa toiseksi pienin malli. Se on myös toinen GS-pursi Matteo Pollin kynästä. Nuori italialainen vakuutti veistämön osaamisestaan GS 44:llä, jonka suosio premium-matkapurtena on ollut hyvä, ja joka on kerännyt kisamenestystä ORC-maailmamestaruuteen asti.

Edeltäjänsä tavoin GS40 tulee kahtena versiona. Niiden nimet, Performance ja Race, kertovat suorituskykyä korostavasta asenteesta. Sisällä on kolme kajuuttaa ja 2-3 toilettia. Erityistä huomiota kerrotaan kiinnitettävän salonki-pentteri -alueen väljyyteen ja niissä liikkumisen toimivuuteeen. Laatutaso on veistämön tapaan korkealla ja tyyli italialaisittain selkeää, raikasta ja eleganttia.

Masto on verrattain takana keulakolmion kasvattamiseksi ja itsejalustavan fokan kisko on upotettu kanteen. Performancessa on kaksi vinssiä ruffilla ja toiset kaksi avotilan peräosassa, rattien eteen upotetun täyspitkän levangin lähellä. Race-versioon tulee vielä yksi vinssipari avotilan keskivaiheille genualle, jonka kiskot sijoittuvat ruffin reunoille. Korkean hiilikuitumaston saa molempiin malleihin, samoin IRC- tai ORC-sääntöihin optimoidun kölin (2,4 tai 2,1 metriä syvän).

Veneen viralliseksi ensi-illaksi on ilmoitettu Cannesin venenäyttely syyskuussa.

Lisätiedot Grand Soleil ja Aquastore

Grand Soleil 40

Lue myös nämä

X