Tilaa
Kilpailut

Golden Globe Race 2023: Ratkaisuja Doldrumeilla

16.03.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kun mitataan etäisyyttä maaliin, Kirsten Neuschäfer on puolustanut kärkipaikkaansa hyvin Abhilash Tomyyn nähden. Samalla hän kuitenkin on siirtynyt keskemmälle Atlanttia, mikä tätä kirjoittaessa (14.3.) vaikuttaa riskiltä. Brasilian rannikon tuntumassa tuulta, vaikka sitten heikkoakin, on ennusteen mukaan lähipäivinä vakaammin. Vajaan 400 mpk ero sulaa nopeasti, jos vuorokausimatkojen ero pitkään on sadan mailin luokkaa.

Kuten odotettua, molempien kärkiveneiden vauhti on pudonnut, kun ne ovat tulleet eteläisiltä leveysasteilta ylöspäin. Vielä pääkilpailussa mukana olevien Michael Guggenbergerin ja Ian Herbert-Jonesin mahdollisuudet tavoittaa kärki purjehtimalla, ovat silti jo teoreettiset. ”Captain Gugg” on Tomysta melkein 900 mailia jäljessä ja Herbert-Jones vasta saapumassa Kap Hornille.

Brasilian itäisimmän kärjen Cabo Brancon jälkeen alkaa vaikeasti ennustettava doldrum-vyöhyke. Kuka sen ensin läpäisee ja pääsee kiinni pasaateihin, on vahvasti kiinni voitossa. Vielä ei kannata korkata samppanjaa kummankaan puolesta, vaikka muistissa on Kirstenin saama aikahyvitys Tapio Lehtisen pelastusoperaatiosta.

Perille kohti Ranskaa purjehtivat Chichester-luokassa edelleen Simon Curwen ja Jeremy Bagshaw, kuten myös Guy Waites. Toisin kuin viime numerossa kerroimme, hän ei jäänyt Tasmaniaan, vaan kävi vain hakemassa sieltä uuden pelastuslautan matkalla pudonneen tilalle.

Guy Waites purjehtii myös Chichester-luokassa.

Lue myös nämä

X