Tilaa
Uutiset

Garmin 720 GPSmap Vuoden Veneilytuote 2011

20.02.2011

KirjoittajaMinttu Leiko

Vuoden Veneilytuote 2011 

Garmin Suomi Oy:n Garmin 720 GPSmap on äänestetty vuoden 2011 veneilytuotteeksi. Palkinto jaettiin Helsingin Venemessuilla lauantaina.

Toiseksi sijoittui Ursuk Oy:n naisille suunniteltu Ursuit AWS -kuivapuku ja kolmanneksi eniten ääniä sai Six-Cap Oy:n Saipac S-911 –rannepaikannin. Kilpailun kakkonen ja kolmonen palkittiin kunniamaininnoilla.

Vuoden Veneilytuote -äänestyksessä alan yrittäjät saivat asettaa ehdolle kolme tuotettaan. Näistä asiantuntijaraati valitsi 10 finalistia, joiden joukosta veneilykansa äänesti suosikkinsa. Vuoden veneilytuotetta sai äänestää Vene 11 Båt -messuilla sekä Finnboatin verkkosivuilla. Kilpailussa annettiin yhteensä 1836 ääntä.

Palkintojenjaon yhteydessä arvottiin Maritim Oy:n lahjoittama Bombard AX2 roll up -kumivene, jonka voitti helsinkiläinen Tuuli Teräväinen. Arvontaan osallistuivat kaikki Vuoden Veneilytuotetta äänestäneet.

Turvaa, tekniikkaa
ja ympäristöarvoja

Helppous ja mukavuus, turvallisuus sekä ympäristöystävällisyys ovat ajankohtaisia asioita veneilyn maailmassa. Samat trendit näkyivät myös Venemessuilla Vuoden Veneilytuote 2011 -tittelistä kilpailleissa kymmenessä finalistituotteessa.

Voittaja Garmin 720 GPSmap lukeutuu teknisten apuvälineiden ryhmään. Plotteri on helppokäyttöinen, nopea ja selkeä kaveri navigointiin. Minnkota Terrova 55 Riptide iPilotia taas voi käyttää pitääkseen veneen esimerkiksi uistelun aikana halutussa paikassa tai valitulla reitillä.

Turvallisuutta lisäävät tuotteet ovat aina toivottuja, ja niitä finalistien joukossa oli kolme. Seldénin itsekelaava vinssi antaa mahdollisuuden löysätä köyttä irrottamatta sitä itsekelauksen lukosta. Saipac S-911 -rannekepaikannin taas on tärkeä turvaväline yksin vesillä liikkuville. GPS-signaali kertoo käyttäjän sijainnin, lisäksi laitteella voi soittaa tai lähettää viestin ennalta määrättyihin numeroihin. Ursuit AWS -malliston naisvartalolle suunniteltu kuivapuku parantaa naisten mahdollisuuksia löytää itselleen istuva ja oikeinmitoitettu asu kurjaan säähän.

Eberspächer Airtronic -digitaalinen lämmönsäädin veneen lämmityslaitteeseen lisää veneilyn mukavuutta. Säätimellä veneeseen saa juuri haluamansa lämpötilan ja sen voi käynnistää kännykällä soittamalla jo ennen veneelle saapumista. Ergonomisiin haasteisiin taas vastaa VA-veneistuin, jonka säätömahdollisuuksilla istuimen saa muokattua sopivaksi erikokoisille kuskeille.

Ympäristöystävällisten tuotteiden juju on joko itse materiaalissa tai tekniikassa. FSE Robline orgaaninen veneköysistö on tehty maissista, joten köydet voi kompostoida. NRG Marinen ultraääniaaltoja hyödyntävä eliönestojärjestelmä korvaa veneiden pohjaan levitettävät myrkkymaalit. Eräänlaisena ekotuotteena voi myös pitää Steyr Motorsin hybridimoottoria, joka käyttää dieselin lisäksi sähköä ja sisältää myös generaattorin. Tavallisen moottoridieselin rinnalla moottoriin käy myös biodiesel ja kerosiini.

 

 

Lue myös nämä

X