Tilaa
Uutiset

Gallup: Mieleenpainuvin veneilymuistosi?

14.02.2011

KirjoittajaPiia Simola

Piia Simola

Esko Luostarinen ja Tarja Luostarinen-Sahlman

– Olimme kaksi ja puoli vuotta sitten viimeisellä purjehduksella veneellä, jonka myimme. Tyhjennysputki irtosi Kuopion edustalla ja meinasimme upota, kun emme kerenneet heitellä vettä pois. Pääsimme onneksi kölin varaan rantaan, jossa palokunta saapui paikalle.

 Piia Simola

Alicia Trezise-Segervall ja Jasmin-tyttö

– Veneilimme kesällä 2009 Uudenkaarlepyyn lähellä. Tilanne muotoutui pelottavaksi, kun alkoi tuulla kovasti väärään suuntaan. Selvisimme kuitenkin maihin ja yövyimme saaressa.

 Piia Simola

Mikko Vuorre

– Veneilin ensimmäistä kertaa isän uudella Busterilla. Olimme Hangossa ja lähdimme paistamaan makkaraa saareen. Sää oli huono ja matkustajat levottomia, joten vene keikkui ja täyttyi puoliksi vedellä. Makkarat saatiin silti paistettua.

 Piia Simola

Matti ja Anna-Liisa Suomi

– Meillä on tapana ajella veneellä Porkkalasta Tammisaareen päin, jossa yövymme saaressa ja telttailemme. Kerran paistoimme lättyjä ja kaloja Porkkalan selällä – se oli vähän hankalaa veneen keinuessa. Sitten merelle laskeutui kamala sumu, jonka takia jouduimme ankkuroimaan lähelle rantaa. Aamulla keitimme teetä ja lähdimme pois.

 Piia Simola

Petja Järviö

– Lähdimme veneellä Espoosta etsimään telttailusaarta. Avomerellä bensa meinasi loppua. Onneksi mukana oli varakanisteri, vaikka pienessä tuulilasiveneessä ja kovassa aallokossa bensaa ei ollutkaan helppo täytellä. Pääsimme lopulta Kaunissaareen tankille – silloin polttoainetta oli enää helmi pohjalla.

 

 

Lue myös nämä

X