Tilaa
Uutiset

First 36 – Kaivattu sporttipursi

06.08.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Harvaa purtta on odotettu niin vesi kielellä, kuin Beneteaun ja siihen liittyneen Seascapen yhteistyön ensimmäistä todellista hedelmää. Nyt siitä on saatu alustavia, joskin vielä niukkoja tietoja.

First 36 tulee olemaan racer-cruiser, joka yhdistää molempien venetyyppien nykysuunnittelun parhaita mahdollisuuksia. Rungon linjat ovat Sam Manuardin käsialaa, joten IMOCA/Transat-vaikutteet näkyvät. Vene levenee aivan perään saakka, uppoama on jaettu tasaisesti koko vesilinjalle ja plaanikykyä tavoitellaan vakavasti. Rakenne on luonnollisesti kevyttä sandwichiä rungossa ja kannessa, mutta nyt myös laipiot ja kalusteet tehdään vaahtoytimillä.

Muotoilusta vastaa mm. Wally-pursien parissa työskennellyt Lorenzo Argento. Ratteja ja peräsimiä on kahdet, täysmittainen levanki on pedestaalien tasalla turkissa. Vaikka matkustamo on suojaisa etuosastaan, ergonomia on suunniteltu oikeasti tehokkaaseen kaksinpurjehdukseen. Siksi vinssejä on vakiona kolme paria ja niille kaikille pääsee työskentelemään hyvissä asennoissa.

Leveä runko on hyödynnetty kunnon asuintiloiksi. Salonki on väljä, laidoilla on suorat sohvat ja niiden välissä klaffipöytä. Pieni pentteri ja erillinen navigointipiste mahtuvat portaikon molemmille puolille. Perässä on kajuutat molemmilla laidoilla ja keulassa kolmas. Toiletti on sijoitettu sen yhteyteen päälaipion keulanpuolelle.

Mallinimen jalkaluku on ainoa päämitta, joka vielä on paljastettu. Samoin purjealat ja rikipiirros on pidetty salassa. Ne luvataan kertoa syyskuussa, jolloin veneestä saadaan myös täydet hinta- ja varusteluettelot.  Virallisesti First 36 ensiesitellään Düsseldorfin venenäyttelyssä tammikuussa.

Lisätiedot Beneteau ja Ajola Yachts

Lue myös nämä

X