Tilaa
Uutiset

Finngulf irtisanoo puolet

30.04.2009

KirjoittajaVenelehti

Finngulf Yachts Oy irtisanoo noin puolet (15) henkilökunnastaan ja lomauttaa loput. Irtisanomiset ja lomautukset alkavat porrastetusti kesäkuun aikana. Pohjankurussa ja Karjalohjalla purjeveneitä valmistava yhtiö pyrkii näin sopeutumaan venealan voimakkaan taantuman aiheuttamaan noin 50 prosentin myynninlaskuun. Jo viime syksynä yhtiö lopetti lähinnä puuseppinä toimineiden 12 slovakialaisen vuokratyötekijän käytön.

Toimitusjohtaja Anders Kurtén pitää tämänhetkistä tilannetta hyvin epävarmana. Hän arvioi suomalaisten veneveistämöiden tilauskannan olevan tällä hetkellä 30-40 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Kurtén uskoo kuitenkin tulevaisuuteen sekä vahvaan mallistoon ja uskollisiin asiakkaisiin. Yhtiö myös jatkaa malliston kehittämistä. Viime vuonna esitellyn 43:n ja uudistetun 331:n jälkeen toukokuussa valmistuu elokuun Uivassa näyttelyssä esiteltävä uudistettu Finngulf 41.

Finngulf Yachts järjestelee myös tuotantoaan. Pohjankurun toimipiste on myyty, ja myynti ja markkinointi siirtyvät Helsinkiin, asiakkaiden keskelle. Alihankkijoiden käyttöä lisätään tarpeen mukaan, jo nyt veneiden rungot ja kannet on teetetty alihankintana.

Finngulf Yachts Oy on perustettu vuonna 1981 ja yhtiö on vajaan 30 vuoden aikana rakentanut runsaat 800 venettä. Mallisto ulottuu 33-jalkaisesta 46-jalkaiseen.

29.4.2009 Ari Inkinen

Lue myös nämä

X