Tilaa
Testit

Arkistosta: Falcon BR 6 ja BR 7 – Bellan alumiiniyllätys

Kun veneilykausi Suomessa alkaa taittua talveksi, Bella-Veneet yllättäen esitteli oman versionsa alumiinisesta avoveneestä.

04.05.2021

KirjoittajaAri inkinen

KuvaajaAnton Reenpää/otavamedia

Suomessa valmistetaan hurja määrä alumiiniveneitä, lähinnä Pohjoismaiden markkinoille. Ei ole liioittelua sanoa, että Suomi on tässä veneluokassa johtava maa Euroopassa, ellei koko maailmassa.

Alumiinirungolla on monia hyviä ominaisuuksia, joita arvostavat erityisesti mökkeilijät ja kalamiehet, miksei huvikseen ajelijatkin. Suomalaisten alumiiniveneiden kokonaistuotantomäärä on tuhansissa ja päämarkkina Ruotsissa. Ruotsi on Bella-Veneet Oy:n lujitemuoviveneiden tärkein myyntialue, ja sinne yhtiö tähtää myös alumiinirunkoisilla veneillään.

Bella-Veneet ei kuitenkaan ole yksin liikkeellä uudella mallistolla. Merkittävä tekijä on ollut myös Bellan osaomistaja, Mercury-moottoreita valmistava Brunswick Marine. Japanilaisen Yamahan omiessa alumiiniveneiden peräpeilejä, musta perämoottori on jäänyt lähes osattomaksi vahvassa nousussa olleesta alumiinitrendistä. Asialle oli tehtävä jotain.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X