Tilaa
Uutiset

F1 MM, Shenzhen: Seliö neljäs, Roms kolmas

24.10.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Schenzen

Tapahtumarikas Shenzhenin GP päättyi yllättäen Francesco Cantandon ajaessa ruutulipulle. Kisaa pitkään johtanut Ahmed Al Hameli joutui keskeyttämään, kun maaliin oli matkaa vain pari kierrosta. Kymmenien tuhansien katsojan yleisön keränneen kisan toiseksi ajoi Philippe Chiappe ja kolmanneksi Pierre Lundin. Sami Seliö oli neljäs ja Alex Carella viides. Team Azerbajainin leidikuski Marit Stromoy oli vähällä ajaa kisan kuudenneksi, mutta lopulta Al Qamzi ja Tim Seebold ohittivat hänet. Sarjaa johtanut Jay Price joutui keskeyttämään kolmannella kierroksella hänen osuttuaan Al Qamzin veneeseen.

Kisan lähtökin oli yllättävä, sillä paalupaikan napanneen Al Hamelin lisäksi alkupään lähtöpaikoilla oli kovin uusia nimiä. Tavalliset aika-ajojen huippunimet Price, Seliö, Carrella ja Al Qamzi putosivat lähtöruudukossa, kun heidän veneidensä koneet jouduttiin vaihtamaan aika-ajon aikana.

F1-veneiden MM-sarjan ”pikkuformula”-luokan voiton vei sarjaa johtava Ruotsin Oskar Samuelsson. Toiseksi ajoi Ruotsin Bimba Sjöholm ja kolmanneksi Filip Roms, joka on nyt sarjassa kakkosena.

MM-pistetilanne 5/8 osakilpailun jälkeen

1. Francesco Cantando ITA 59
2. Jay Price QAT 48
3. Alex Carella ITA 47
4. Thani Al Qamzi UEA 44
5. Sami Seliö FIN 44

Lisätietoja: UIM

Lähde: UIM
Kuva: UIM/Idea Marketing/Paul Lakatos

 

Lue myös nämä

X