Tilaa
Uutiset

F1 MM Sharjah: Seliö kolmannesta lähtöruudusta mestaruustaisteluun

09.12.2010

KirjoittajaKiti Westerback

F1 Sharjah

Sami Seliö hyökkää Persianlahdella Sharjahissa F1-veneiden maailmanmestaruusfinaaliin mielenkiintoisesta asemasta.

Mad-Croc F1 -maailmanmestaritiimin Alex Carella kellotti paalupaikan ja Seliö oli torstain aika-ajon kolmanneksi nopein. MM-sarjaa johtava Jay Price jäi ruutuun viisi, ja tämä takaa huikean asetelman perjantain kilpailuun.

Mitalin väri
selviää perjantaina

– Jay jäi taakse. Se oli hyvä. Muuten ottaa kupoliin ihan julmetusti. En saanut yhtään puhdasta kierrosta, MM-mitalin jo varmistanut Seliö selvitti.

Seliö jäi paalupaikasta 0,16 sekuntia. Seliö olisi voinut trimmata koneeseen vielä aavistuksen lisää voimaa, mutta se olisi ollut riskialtista. Kun Price ei kyennyt lyömään suomalaisen aikaa, kolmaskin sija takasi kelvon asetelman kisaan.

– Aika-ajo pitää ajaa samalla moottorilla kuin kisakin. Piti siis miettiä samalla huomista kisastrategiaa. Ensimmäinen mutka on mielenkiintoinen. Ei Jay sinne aio viidentenä mennä. Kyllä hän hyökkää täysillä, ja sen jälkeen katsotaan kuka on kuka ja kuka selviää. Kyllä siitä tulee pirullinen startti, Seliö mietti.

Kaikki peliin

Price johtaa sarjaa neljällä pisteellä Seliöön. Jos Seliö voittaa, tulee hänestä samalla maailmanmestari. Seliölle riittää myös aika-ajon asetelma titteliin, eli jos hän pitää kolmannen sijansa ja Price viidennen.

– Nyt laitetaan kaikki peliin. Tilanne on kieltämättä kohtuullisen jännittävä. Alexin rooli paalupaikalla on erittäin tärkeä. Meillä on tiiminä loistava mahdollisuus hoitaa homma kotiin, Seliö muistutti.

Filip Roms
kakkosena

F1-veneiden kanssa samalla areenalla esiintyvät F-4S-luokan veneet ajoivat torstaina kisaviikon ensimmäisen starttinsa. Seliön tiimissä ajava Filip Roms teki upean nousun kakkoseksi. Samalla hän vankisti asemaansa sarjan yhteispisteissä: 16-vuotias espoolainen on kakkosena ennen perjantaina kauden viimeistä osakilpailua.

F1, Sharjah, UAE, aika-ajo

1. Alex Carella, ITA, Mad-Croc F1 50,73 s
2. Ahmed Al Hameli, UAE, Team Abu Dhabi + 0,11 s
3. Sami Seliö, FIN, Mad-Croc F1 + 0,16 s
4. Ivan Brigada, ITA, Skydive Dubai + 0,41 s
5. Jay Price, QAT, Qatar Team + 0,42 s

F-4S, Sharjah, tulokset

1. Stefan Hagin, GER, Team Atlantic 20/20 kierrosta
2. Filip Roms, FIN, Team Mad-Croc + 16,64 s
3. Khalid Saleh Al Shamlan, QAT, Team Qatar + 20,16 s
4. Bimba Sjöholm, SWE, Team Azerbaijan + 45,56 s
5. Majed Al Mansoori, UAE, Team Abu Dhabi + 1.00 min

F-4S pistetilanne 8/9

1. Oscar Samuelsson, SWE 124 p.
2. Filip Roms, FIN 89 p.
3. Bimba Sjöholm, SWE 81 p.
4. Stefan Hagin, GER 79 p.
5. David Del Pin, ITA 69 p.

Kuva: F1H20/Vittorio Ubertone
Lähde: Sami Seliön tiedotus

 

Lue myös nämä

X