Tilaa
Uutiset

F1 MM Portimao: Sami Seliö haluaa vihdoin voittaa Portugalissa

20.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen

Hallitseva F1-veneiden maailmanmestari Sami Seliö ja hänen Mad-Croc F1-tiiminsä on kuin kirouksen uhri Portimaon radalla. Seliö ei ole koskaan voittanut Portugalin osakilpailua eikä muutenkaan menestys ole tällä radalla suomalaista seurannut: 11 starttia, ja vain yksi palkintokorokesija. Se on saldo, johon Seliö nyt haluaa korjauksen.

– Paikka on hieno, ja pidän tästä, mutta itse kilpailuissa ei ole käynyt kyllä edes tuurikaan. Kaikenlaista uskomatonta on tapahtunut täällä vuosien varrella, Seliö sanoo.

Tänä vuonna kurssi muuttuu. Normaalisti MM-kausi on avattu Atlannin aalloilla Portugalissa, mutta tänä vuonna kausi korkattiinkin jo Persianlahdella Qatarissa. Seliö johti suvereenisti osakilpailua vielä kuusi kierrosta ennen maalia. Sitten potkuriakseli katkesi, ja potkuri painui Persianlahden pohjaan.

– Tähän päivään mennessä emme ole keksineet syytä miksi näin kävi. Sitä ei ollut tapahtunut koskaan ennen. Teimme kaiken aivan normaalisti. Yhtäkkiä vain potkuri pyörähti viimeisen kerran ja irtosi akselistaan, Seliö tietää.

Vilskettä kaukana ja kotona

Vaikka Qatarin ja Portugalin kisan välissä oli parin kuukauden tauko, on Seliöllä riittänyt kiirettä. Hän on F1-kuljettajayhdistyksen valitsema jäsen UIM:ssa (kansainvälinen moottoriveneliitto), ja kävi tässä roolissa tutustumassa kahteen uuteen kisaisäntään.

Ensin Seliö löi leimansa Kazan kisahankkeelle Tatarstanissa Venäjällä. Kaupunki sijaitsee Volgan ja Kazanka-joen risteyskohdassa.

– Kilpailu ajetaan 17.7. soutua varten tehdyllä stadionilla. Sen pitäisi valmistua heinäkuun alussa. Soutuareena on huomattavasti normaalia leveämpi, joten saamme siihen rakennettua hyvän radan, Seliö kertoo.

Kazanin jälkeen Seliö lensi Ukrainan Kiovaan. Maan pääkaupunki isännöi 30.7. F1-veneitä ensimmäistä kertaa.

– Rata-alue on varsin mukavanoloinen paikka. Se on vain kymmenkunnan kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Järveen on rakennettu valtava aallonmurtaja, ja se on hyvä paikka tiimeille ja katsojille. Tästä voi kehittyä yksi kauden parhaista kisoista. Kisajärjestäjät ovat tehneet valtavasti julkisuustyötä, Seliö arvioi.

Kiireinen kevät on vienyt Seliötä lentokentältä toiselle. F1-mestari on viihtynyt kyllä kotonakin- Perheeseen syntyi talvella kolmas lapsi. Poika sai nimekseen Sisu Santeri, ja juniori-Seliö ja koko muu perhe matkustaa tänä viikonloppuna mukaan Portugaliin.

Kauden toinen F1-osakilpailu ajetaan Portimaon lomakohteessa, Portugalin eteläisimmässä maakunnassa Algarvessa. Sarjassa palattiin vanhaan formaattiin, jossa aika-ajo on lauantaina ja GP-startti sunnuntaina.

Urho.tv televisioi aika-ajot lauantaina klo 16:50-17:45 (jälkilähetys klo 18:00-19:10) ja itse kilpailun sunnuntaina klo 17:15-18.30

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Sami Seliön tiedotus

Lue myös nämä

X