Tilaa
Uutiset

F1 MM, Liuzhou: Torrentelle kova rangaistus

03.10.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Vittorio Ubertone

Mad-Croc F1 Teamin Sami Seliön ja Team Qatarin jenkkikuljettaja Shaun Torrenten Kiina GP:n kierroksella 11 tapahtunut päälleajo on poikinut kovan rangaistuksen.

Kansainvälisen Moottoriveneliiton UIM:n kilpailuvaliokunta tutki tapahtuman, ja sen seurauksena Torrenten kilpailulisenssi päätettiin yksimielisesti peruuttaa.

Päätös merkitsee sitä, ettei Torrente aja enää tällä kaudella. Hän voi anoa uutta kilpailulisenssiä ensi kaudeksi ja jos lisenssi myönnetään, se sisältää kymmenen MM-osakilpailun koeajan.

Seliö ajoi Kiinan GP:ssa toisena, kunnes turvaveneen takaa uusintalähdössä rynnistänyt Torrente ajoi suoraan päin Seliötä ja molemmat kuljettajat joutuivat keskeyttämään. Kolari ei ollut jenkin ensimmäinen. Viimeisessä kymmenessä MM-startissa Torrente on joutunut kuudesti onnettomuuteen, joista neljä on ollut kolareita.

Seliö otti valiokunnan päätöksen tyytyväisyydellä vastaan.

– Vaikka päätös ei auta minua MM-taistossa, niin se sentään nostaa hieman mielialaa, kun typerästä ja vaarallisesta ajosta sentään rangaistaan. Se on kaikkien etu.

F1-veneiden MM-sarjassa seuraa kahden kuukauden tauko. Kauden kaksi viimeistä MM-osakilpailua ajetaan marras-joulukuun vaihteessa Arabiemiraattien Abu Dhabissa sekä Sharjahissa.

– Periksi ei anneta. Taistelu jatkuu. Vielä on teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen, ja loppuun asti vedetään täysillä, Seliö lupaa.

Lisätietoja

MM-tilanne 4/6

Alex Carella
Ahmed Al Hameli
Philippe Chiappe
Sami Seliö
Thani Al Qamzi
Francesco Cantando
Youssef Al Rubayan
Stanislav Kurtsenovski
Shaun Torrente
Jonas Andersson
Filip Roms

59
50
48
41
25
21
11
11
10
10
7

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuva: Vittorio Ubertone/F1H2O

Lue myös nämä

X