Tilaa
Uutiset

F1 MM, Liuzhou: Ahmed Al Hameli paalulle, Seliö aika-ajojen neljäs

16.10.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Liuzhou

Sami Seliö ja hänen Mad-Croc -tallikaverinsa Alex Carella ajoivat kaksoisvoiton F1-veneiden edellisessä osakilpailussa Kiinan Lin Yissä. Tänä viikonloppuna MM-sarja jatkuu Kiinassa Liuzhoussa.

Seliö ja Carella viettivät kisojen välisen ajan Hainanin saarella.

– Hainan on suurinpiirtein Hawaijin kanssa samalla korkeudella. Olimme Sanyassa Yahong Bayn alueella. 7,5 kilometriä hiekkarantaa, se oli oikea paikka ottaa rennosti ja ladata akkuja. Kävimme myös katsomassa yhtä maailman korkeinta patsasta, 108-metristä Buddhaa, Seliö kertoi.

Liuzhoussa Seliöllä on paineita: hän voitti tämän osakilpailun vuosi sitten. Kiinan kilpailut ovat muutenkin olleet Seliölle menestyksekkäitä. Tiimillä on seitsemän peräkkäistä paalua Kiinassa.

– Minulla on Liuzhoun kisassa vähän kaksijakoiset muistot. Voitin viime vuonna lauantain kisan, sunnuntaina potkuri hajosi ja jouduin keskeyttämään. Nyt tiimi on oppinut läksynsä, ja käymme kaikki asiat ennen starttia moneen kertaan läpi. Uskoakseni tällä kertaa tiimi saa kilpailullisesti kovimman vastuksen Emirates Team. Thani Al Qamzi on ajanut jo 18 kisaa ilman voittoa, ja tallitoveri Ahmed Al Hameli on varmasti yhtä nälkäinen, Seliö arvioi.

Yhdestä asiasta Seliö on kuitenkin täysin varma.

– Kun johdamme Alexin kanssa sarjaa tasapistein, niin tärkeintä on ajaa maaliin ja saada hyvät pisteet. Kausi jatkuu taas viikon kuluttua Shenzhenissä, joten ei ole järkeä yrittää mitään tyhmää. Jos nyt rikkoo kaluston, niin samalla voi menettää mahdollisuuden Shenzheniä ajatellen, Seliö korostaa.

F1-veneiden kauden neljäs aika-ajo käytiin lauantaina ja GP kisataan sunnuntaina klo 10:00 Suomen aikaa.

Ahmed Al Hameli ajoi paalulle viidennen kerran uransa aikana. Sami Seliö starttaa sunnuntain kisaan neljäntenä, mutta hänen tiimikaverinsa Alex Carellan vene vaurioitui kolarissa Italian Luigi Roberton kanssa.

Lisätietoja

Lähde: Sami Seliön ja UIM F1:n tiedotus
Kuva: Paul Lakatos/Idea Marketing

 

Lue myös nämä

X