Tilaa
Uutiset

F1 MM, Abu Dhabi: Sähkövika pysäytti Seliön

29.11.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen

Sami Seliö ei pystynyt teknisen vian takia osallistumaan F1-veneiden MM-sarjan toiseksi viimeisen MM-osakilpailun vapaisiin harjoituksiin Arabiemiraattien Abu Dhabissa.

Edellisessä osakilpailussa Kiinassa jenkkikuljettaja Shaun Torrenten jyräämäksi joutuneen suomalaiskuljettajan veneessä oli sähkövika, joka esti MM-pisteissä neljäntenä ajavan Seliön osallistumisen harjoituksiin.

– Kaikki piti olla kunnossa. Onnettomuuden jälkeen vaihdoimme veneen tekniikan moottoria myöten uusiksi. Jostain syystä uusi polttoainepumppu ei toiminut odotetulla tavalla. Tiimi etsi vikaa pitkään ja se löytyi lopulta polttoainepumpun sähköjohdosta.

– Ensimmäiset vapaat harjoitukset jäi ajamatta, mutta pääasia on, että vene on nyt kunnossa. Torstaina ajetaan vielä yhdet harjoitukset ennen aika-ajoa. Uskon, että aikaa jää riittävästi muutaman eri potkurivaihtoehdon testaamiseen, Seliö totesi Abu Dhabin varikolta.

Perjantaina ajettavassa Abu Dhabin MM-osakilpailussa nähdään peräti neljä F1-veneiden maailmanmestaria, kun Seliön sekä Italian Alex Carellan lisäksi kilpailuun ovat ilmoittautuneet yhdysvaltalaiset ex-mestarit Jay Price (2008) sekä lajin nelinkertainen maailmanmestari Scott Gillman. Edellisen kerran F1-veneiden MM-osakilpailussa nähtiin neljä F1-maailmanmestaria vuonna 2000.

Gillman ajaa MM-pisteissä yhä toista sijaa hallussa pitävän Abu Dhabin Ahmed Al Hamelin venettä. Leikkauksesta toipuva Al Hameli ei aja tänä vuonna enää ainoatakaan MM-osakilpailua. Abu Dhabin GP-osakilpailuun osallistuu kaikkiaan 23 kuljettajaa 15 eri maasta.

Roms tähtää aika-ajon viimeiseen osioon

Seliön tallikaveri Filip Roms pääsi ajamaan ensimmäisen vapaat harjoitukset normaalisti. Myös Romsin BaBa F1-venettä vauhdittaa uusi moottori.

– Minun ja Samin moottoreissa on se ero, että Samin käyttämä moottori on niin sanottu kierroskone kun itse haluan ajaa enemmän vääntävällä moottorilla.

– Viimeksi Kiinassa en jäänyt kuin muutaman kymmenyksen aika-ajon viimeisestä osiosta eli paikasta kymmenen nopeimman joukosta. Vapaissa harjoituksissa kaikki tuntui olevan kunnossa, joten huomenna tavoittelen paikkaa kymmenen nopeimman joukkoon, Roms totesi eilen vapaiden harjoitusten jälkeen.

Kauden toiseksi viimeisen F1-veneiden MM-osakilpailun aika-ajo alkaa Abu Dhabissa tänään klo 13.00 ja itse MM-osakilpailu perjantaina klo 13.30 Suomen aikaa.

Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä sivustolla www.f1h2o.com

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Mad-Croc F1 Team

Lue myös nämä

X