Tilaa
Uutiset

F1 MM, Abu Dhabi: Epäonninen Seliö kuudes

29.11.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen 

Sami Seliö starttaa F1-veneiden kauden toiseksi viimeiseen MM-osakilpailuun kuudennesta ruudusta.

Epäonni ei hellittänyt otettaan Seliöstä tänäänkään, sillä aika-ajoja edeltäneissä aamun vapaissa harjoituksissa Seliön veneen uusi moottori rikkoutui, harjoitukset jäivät eilisen tavoin ajamatta ja Seliö joutui starttaamaan aika-ajoon varamoottorin vauhdittamana ilman ennakkovalmisteluja.

– Siihen nähden, että en päässyt testaamaan potkureita, tulos oli hyvä. Vauhti kyllä riittää, jos epäonni tästä nyt hellittäisi.

– Jouduin valitsemaan aika-ajoon potkurin summanmutikassa ilman ennakkotestiä ja valitsemani potkuri osoittautui halkaisijaltaan liian pieneksi: hävisin aikaa huippunopeuksissa, sillä moottorin kierrokset saavuttivat Abu Dhabin nopealla radalla kierrosluvun rajoittajan jo puolessa väliä pää- ja takasuoraa.

Carella paalulla

Aika-ajon kärkeen ajoi maailmanmestaruutta puolustava ja MM-sarjan pistejohdossa ajava Qatar Teamin italialaiskuljettaja Alex Carella, jolle Seliö joutui taipumaan 0,85 sekuntia.

– Tällaisissa tilanteissa tiimien välinen budjettiero tulee räikeimmin esille. Qatarin tiimissä yksi henkilö keskittyy laskemaan, mikä potkuri on mihinkin olosuhteeseen sopiva ja jos sopivaa ei salkusta löydy niin sellainen valmistetaan, Seliö vertaa.

Huomiseen kilpailuun Seliö lähtee kuitenkin luottavaisena.

– Kisa on aina eri juttu. Olen aikaisempina vuosina pärjännyt täällä hyvin, joten en usko, miksi tämä vuosi olisi poikkeus. Tarkoitus on nousta lopputuloksissa mahdollisimman korkealle, Seliö lupaa.

Roms jäi ilman aikaa

Seliön tallikaverilla Filip Romsilla (kuva) aika-ajopäivä oli kaksijakoinen. Roms pääsi ajamaan vapaat harjoitukset normaalisti, mutta tie tyssäsi pystyyn juuri ennen aika-ajon alkua.

– Olin starttaamassa lähtölaiturilta aika-ajon ensimmäiseen osioon, kun kuulin radiosta, että moottori on syytä sammuttaa. Mekaanikot nostivat moottorin suojakotelon pois, jonka alta oli tullut savua: moottorin johtosarja oli rikki.

– Vikaa ei pystytty enää korjaamaan, joten aika-ajot jäi kohdaltani väliin. Lähtöpaikka huomiseen kisaan löytyy viimeisestä ruudusta, Roms totesi.

Kauden toiseksi viimeistä osakilpailua voi huomenna perjantaina klo 13.30 (Suomen aikaa) lähtien seurata suorana lähetyksenä osoitteessa www.f1h2o.com

Lisätietoja

MM-tilanne 4/6

Alex Carella
Ahmed Al Hameli
Philippe Chiappe
Sami Seliö
Thani Al Qamzi
Francesco Cantando
Youssef Al Rubayan
Stanislav Kurtsenovski
Shaun Torrente
Jonas Andersson
Filip Roms

59
50
48
41
25
21
11
11
10
10
7

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuva: Marko Mäkinen

Lue myös nämä

X