Tilaa
Jutut

F1: Seliö ja Roms hyvistä asetelmissa kauden finaaliin

Koko alkukauden vaikeuksista kärsineet Sami Seliö ja Filip Roms näyttävät viimein selättäneen ongelmat, ja finaaliin Seliö starttaa hienosti ruudusta kolme ja Roms ruudusta kahdeksan.

15.12.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

F1-veneiden kausi on viimeistä lähtöä vaille ohi. Koko alkukauden vaikeuksista kärsineet Sami Seliö ja Filip Roms näyttävät viimein selättäneen ongelmat. Viime viikonloppuna molemmat Mad-Croc Baba Racingin kuljettajat ylsivät pisteille, ja finaaliin Seliö starttaa hienosti ruudusta kolme ja Roms ruudusta kahdeksan.

Paalulta Arabiemiraattien Sharjahissa käytävään osakilpailuun starttaa Team Abu Dhabin Erik Stark.

Alkukauden pettymyksiä alleviivaa se, että Sharjahin GP:n aika-ajo oli Mad-Croc Baba Racingille kauden paras.

Seliö oli lähellä paalupaikkaakin, mutta ykkösruutu jäi 0,18 sekunnin päähän.

”Tein molemmilla kierroksilla pienen, mutta ratkaisevan ajovirheen. Potkurini oli hieman liian iso. Toinen vaihtoehto olisi ollut liian pieni ja siitä välistä meillä ei ollut mistä valita. Molemmilla yrityksillä vene pomppasi vedestä ja kun jouduin ottamaan sen alas niin aikaa tuhraantui ja se paaluaika meni siinä”, Seliö sanoo tallin tiedotteessa.

Hän kuitenkin iloitsee tuloksesta. Vaikean kauden jälkeen tallin vauhti on viimein tasolla, jolla sen kuuluu Seliön mielestä olla.

”…hyvä että edes sen loppuvaiheessa pystyimme selättämään ongelmat ja ajamaan tuloksesta. Lauantain kisa tulee olemaan rankka. Rata on edellisvuosista huomattavasti nopeutunut ja jo muutaman kierroksen jälkeen keli laguunissa on kova. Kaikki pistetään kuitenkin peliin”, Seliö sanoo.

Myös Roms oli aika-ajon jälkeen tyytyväinen mies.

”Sain ajettua nopeita kierroksia enemmän kuin koko kauden aikana yhteensä. Toisen osion loppuvaihteessa tulin radalta pois, koska polttoainepaineen merkkivalo syttyi. En usko, että moottorissa tai polttoainejärjestelmässä on ongelmia. Sain ajaa niin monta kierrosta, että polttoaine veneen tankissa kävi käännöksissä vähiin”, Roms sanoo.

Romsin mukaan tilanne on nyt sellainen, josta on lauantaina hyvä jatkaa.

Sharjahin GP starttaa lauantaina kello 14.00 Suomen aikaa.

Kuten aiemminkin, myös MM-finaali on nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi.

Vaikka suomalaiskuskien on turha haaveilla tällä kaudella enää mitaleista, Sami Seliö tekee onnistuessaan hienoa F1-venehistoriaa. Jos hän sijoittuu lauantaina kisan maalissa vähintään neljänneksi, hän saavuttaa toisena F1-venekuljettajana koskaan maagisen 1000-pisteen rajan.

Lue myös nämä

X