Tilaa
Uutiset

Eurosaf Champions Sailing Cup, Riva: Tuula Tenkanen jälleen kakkonen

12.05.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Vela Garda Trentino/Roberto Vuilleumier 

Eurooppa-cupin ensimmäisen osakilpailun finaalissa Tuula Tenkanen purjehti hienosti toiseksi.

Lauantaina päästiin perjantain välipäivän jälkeen vesille. Aamusta alkaen tuuli puuskittaisesti pohjoisesta. Tuula Tenkasen sarja oli 19-4-4, Heidi Tenkasen 25-2-8, Monika Mikkolan 5-3-13, Niki Blässarin 23-14-27 ja Matilda Akkolan 37-28-34. Tuula Tenkanen putosi kolmanneksi, Heidi Tenkanen pysyi 5:ntenä, Mikkola nousi 8:nneksi, Blässar pysyi 15:ntena ja Akkola putosi 32:nneksi.

Kuusi parasta pääsi finaaliin, jossa pisteiden keruu aloitettiin puhtaalta pöydältä.

Tuula Tenkanen oli tyytyväinen regattaan, vaikka nauroikin, että toinen sija tuntuu nyt olevan hänen kohtalonsa. Tenkanen otti edellisessä maailman cupin osakilpailussa Hyèresissä niin ikään toisen sijan.

Gardan viikko sujui hyvin ja purjehtiminen oli tasaista. Tenkanen on löytänyt loistavan vireen.

– Kyllä hommat tuntuvat nyt loksahtaneen paikoilleen. Olen pystynyt treenaamaan määrätietoisesti ja purjehtiminen tuntuu hyvältä, Tenkanen iloitsi kisan jälkeen.

Laser Standardien finaalissa voiton vei Uuden-Seelannin Andy Maloney. Finaalilähtöihin eivät suomalaiset yltäneet, sillä lauantain jälkeen Mattias Lindfors oli 13:s, Kaarle Tapper 53:s, Matias Mikkola 58:s ja Otso Ahvonen 75:s.

Eurosaf Champions Sailing Cup on viisi osakilpailua kattava sarja, jossa purjehditaan olympia- ja paralympialuokkia. Se jatkaa Euroopan tasolla Hyèresiin päättynyttä maailman cupia. Osakilpailut käydään Italian lisäksi Hollannisssa, Saksassa, Englannissa sekä Ranskassa.

Laser Radial

1. IRL Annalise Murphy
2. FIN Tuula Tenkanen
3. CRO Tina Mihelic
4. TUR Cagla Donertas
5. FIN Heidi Tenkanen
6. BLR Tatjana Drozdovskaja

2,0 (1-1) 
5,0 (3-2)
5,0 (2-3)
10,0 (6-4)
10,0 (5-5)
10,0 (4-6)

Lisätietoja

Kuva: Vela Garda Trentino/Roberto Vuilleumier

Lue myös nämä

X