Tilaa
Uutiset

Etap selvitystilaan

12.01.2009

KirjoittajaVenelehti

Maailmaa ravisteleva taloustaantuma on kaatanut ensimmäiset pursivalmistajat. Viime vuoden puolella selvitystilaan ajautuneen Dehlerin vanavedessä saman kohtalon koki 7. tammikuuta Dehler yacht Groupiin kuuluva belgialainen Etap. Dehler hankki Etapin omistukseensa vuosi sitten.

Etap on viime vuoden aikana käynyt läpi melkoisen muutosruljanssin. Yhtiön ainutlaatuinen, uppoamaton pursirakenne säilytettiin ennallaan, sen sijaan Etapin tuotantoa ja markkinointia uudistettiin voimakkaasti. Samaan aikaan konsernin sisällä rationalisoitiin voimakkaasti taloutta ja hallintoa.

Etapin Suomen maahantuojan Ertec Trading Oy:n toimitusjohtaja Erkki Pöyhönen kertoo odotelleensa ilmoitusta sen jälkeen, kun konsernin emoyhtiö Dehler oli ajautunut vastaavaan tilanteeseen. ”Marraskuusta lähtien tilanne on ollut pysähtynyt, eikä Suomeen ole tilattu yhtään venettä. Emme ole mukana myöskään Helsingin venenäyttelyssä”, Pöyhönen kertoo.

Erkki Pöyhösen mukaan Ertec Trading pyrkii palvelemaan Etap-omistajia muun muassa varaosien hankkimisessa mahdollisuuksien mukaan. Etapin tilanne on kuitenkin tällä hetkellä täysin pysähtynyt, eikä tulevaisuudesta ole tietoa. Pahin mahdollisuus on, että uutta omistajaa ei löydy ja muotit kärrätään kaatopaikalle.

Ari Inkinen, 12.1.2009

Lue myös nämä

X