Tilaa
Kilpailut

Espoo-Suursaari Race vaihtui Naissaareen

26.05.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajakari wilén

Avomeriregatta kuului pitkään sekä Suomen suurimpiin että pisimpiin. Se veti parhaina vuosinaan vesille pitkälti toista sataa venekuntaa.

Vuosina 2020–21 kisaa jouduttiin peruuttamaan koronarajoitusten takia. Viime keväänä se purjehdittiin, mutta ilma Suursaaren kiertoa: koska Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan, käytettiin ns. pitkää vararataa.

Näköpiirissä ei ole, milloin Venäjälle on seuraavan kerran mahdollista, turvallista tai suotavaa mennä purjehtimaan. Siksi vanhalle reitille on surumielin heitetty lopulliset jäähyväiset.

Reitti on nyt vedetty pysyvästi rauhaa rakastaville vesille ja samalla kilpailu on nimetty uudelleen: jatkossa avomerikisaajien kevät alkaa Espoo–Naissaari -kilpailulla.

Lähtö on tuttuun tapaan Espoon Haukilahdessa, EMK:n sataman edessä. Paluu tapahtuu nyt eri satamaan, Pentalaan ESF:lle. Ratoja on kaksi, 122 ja 144 meripeninkulmaa.

Lyhyt rata menee Kallbådagrundille Hramtsovin reunamerkiltä, pitkä Helsingin kasuunin kiertäen. Viron rannikolla kierretään Naissaari myötäpäivään. Lyhyt reitti palaa Kasuunin kiertäen Flathälgrundetille ja Kytöltä Pentalaan.

Pitkä kierros suuntaa Naissaaren jälkeen Porkkalaan, sieltä Kasuunille ja lyhyen reitin loppuosan mukaisesti maaliin.

Lisätiedot: Espoo-Naissaari Race

Lue myös nämä

X