Tilaa
Uutiset

Esko Rechardtin johdolla kohti Lontoota

04.05.2009

KirjoittajaVenelehti

Esko Rechardt  

Olympiavoittaja Esko Rechardt ryhtyy luotsaamaan suomalaispurjehtijoita kohti Lontoon 2012 olympiakisoja.

Hänen vastuualueensa Purjehtijaliitossa on valmennusjärjestelmän kehittäminen ja toteuttaminen.

Tuore valmennuspäällikkö toimii Purjehtijaliiton valmentajien ja sopimusvalmentajien esimiehenä, kehittää kokonaisvaltaisesti purjehduksen valmennusjärjestelmää ja vastaa yhteydenpidosta Suomen Olympiakomiteaan ja muihin kansallisiin ja kansainvälisiin urheiluorganisaatioihin.

Purjehtijoiden valmennus sai viime viikolla hyvää tukea myös Olympiakomitealta, joka myönsi purjehdukselle järjestelmätukilajin aseman.

Tuki auttaa purjehtijoita valmentautumaan seuraaviin olympialaisiin.

Rechardt aikoo paneutua työssään etenkin valmennustoiminnan suunnitteluun, seurannan tehostamiseen ja laadun parantamiseen.

– Esko on arvostettu urheilija, jolla on vahva osaaminen kilpapurjehduksesta eri veneluokissa sekä urheilijana että valmentajana. Lisäksi hän on toiminut valmennuksen johto- ja suunnittelutehtävissä 2000-luvun alussa. Menestyksekäs ura myös purjehduksen ulkopuolella antaa hyvän kuvan miehen kyvyistä toteuttaa pitkänjänteisiä suunnitelmia, hallita ja johtaa projekteja. Hän täytti kaikin puolin valmennuspäällikölle ennakkoon asetetut kriteerit, Purjehtijaliiton hallituksen puheenjohtaja Hannu Salo kertoo.

Rechardt voitti Finn-jollan olympiakultaa vuoden 1980 Moskovan kisoissa Tallinnan vesillä.

4.5.2009 Jussi Pekkarinen

Lue myös nämä

X