Tilaa
Testit

Esittelyssä Yamarin 67 DC – Malliston puuttunut lenkki

Yamarin DC -mallisto täydentyy hitaasti mutta varmasti. Uusi 67 on malliston puuttunut lenkki ja tärkeä täydennys.

16.09.2022

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajatomi tähti

Yamarin on Suomessa ollut etenkin takavuosina myydyin lujitemuovivene, eikä suosio nyttemminkään ole laantunut. Yamarinit ovat lähes poikkeuksetta olleet tasavahvoja suorittajia, joiden ominaisuudet ovat palvelleet veneilijöiden suurta enemmistöä, järkevällä hinnalla.

Yamarinien valmistuttajat, aiemmin Konekesko, nyttemmin Yamaha Europe, eivät ole lähteneet malliston uudistamisessa laukalle, vaan uutuuksia on esitelty maltilliseen tahtiin. Se onkin loogista. Kun yhdestä uudistetusta mallista on kerätty riittävästi kokemusta, on aika aloittaa työ seuraavan kanssa.

Nyt on uudistuvaan DC-mallistoon tullut tärkeä lisä, 6,76 metriä pitkä, kahdeksan hengen 67 DC. Kooltaan se asettuu malliston keskivaiheille, ja alle 80 000 euron lähtöhinta on vielä kohtuullisella tasolla.

Uutuus istuu tyylillisesti mallistoon erinomaisesti. Linjat ovat lähes identtiset ja erot ovat minimaalisia. Tylpähkö, mutta pyöreästi kaartuva keula, pitkälle sivuille ulottuva tuulilasi, mustavalkoinen väritys ja runkoikkunat ovat kaikki mallistolle yhteisiä ominaisuuksia.

Poikkeuksellisen suuri avotila on kuitenkin vakio-ominaisuus. Kautta lähes koko Yamaha Europen venemallistojen veneiden vesilinjaleveyttä on kasvatettu.

67 DC:ssä volyymin kasvun huomaa. Avotilassa on istumapaikat kahdeksalle, eikä tule edes kovin ahdasta. L-sohva ei ole erityisen suuri, mutta paapuurissa on lisäksi erillinen lyhyt sohvanpätkä. Niiden välistä on erinomainen kulku perän kansille. Sohvien väliin saa lisävarusteisen pöydän, joka voisi olla hieman isompikin. Sohvista saa myös suuremman tason vaikkapa auringonpalvontaan.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 9/2022.

Yamarin 67 DC

Hinta alk: 74 500 €

Pituus 6,76 m, leveys 2,55 m, paino 1480 kg, kantavuus 8 hlö, moottoriteho 150–250 hv, pohjan V-kulma 20°, pa-säiliö 195 l, CE-luokka C.

Koeajoveneen hinta:  ilman lisävarusteita 83 950 €. Alkaen-hinta sisältää Yamaha F200XCA2 -moottorin.

Koeajoveneen moottori Yamaha F250XSB2.

Lisätiedot Yamarin

Lue myös nämä

X