Tilaa
Testit

Esittelyssä veneilijän rantatuolit – Rennosti rannalla

Istutko veneilypäivän jälkeen iltaa mieluummin kovalla kalliolla vai keinutuolin tai laiskanlinnan sylissä? Pieneksi taittuvat lepotuolit jaksat kantaa, kun lähdet ihailemaan auringonlaskua vastarannalle.

11.07.2022

KirjoittajaARJA KANGASNIEMI

KuvaajaANTON REENPÄÄ, ARJA KANGASNIEMI

  • Berger Soria -keinutuoli
  • Biltema-taittotuoli
  • Bo-Trail-matkatuoli
  • Easy Camp Comfy -mukavuustuoli
  • Outwell Fremont Lake -retkituoli
  • Trono-ilmanojatuoli

Kun on istunut pitkän päivän veneen kovalla penkillä, seisonut ratin takana tai säntäillyt skuuttiköysiä säätämässä, rantautumisen jälkeen on mukava levähtää pehmeälle istuimelle. Kauniilla säällä päivä jatkuu rennosti sitloodassa, laiturilla tai rannalla, mutta niissä ei aina ole tarjolla mukavaa tuolia.

Mutta eipä hätää! Veneeseen voi napata mukaan kokoon taittuvan tai ilmatäytteisen tuolin, joista osa mahtuu pieneenkin paattiin. Yksinkertaisimmillaan istuin on kevyt ja sen voi kuljettaa repussa tai kassissa. Enemmän mukavuutta himoava ottaa reissuun muhkealla istuinpehmusteella varustetun, kokoon taittuvan tai ilmatäytteisen nojatuolin.

Vaalitsimme testattavaksi kuusi erityyppistä irtotuolia, jotka toimivat erilaisissa olosuhteissa, osa jopa veneen kannella. Mukana ei ole kevytrunkoisia retkituoleja, koska ne ovat kiikkeriä epätasaisella pinnalla. Pois jäivät myös tavallisimmat lepotuolit, sillä halusimme kokeilla jotain uutta ja erilaista.

Kaikki tuolit ovat kokoon taitettavia ja helposti kannettavia, joskaan kaikki eivät ole markkinoiden kevyimpiä.

Missä tuolissa oli mukavin istua? Lue lisää Vene-lehdestä 7/2022.

 

Lue myös nämä

X