Tilaa
Testit

Esittelyssä Saffier SE 33 Life – Tunne ja järki

Matkaveneen hinta puhtaassa päiväpurressa vaatii perustelukseen kylmää logiikkaa hetken huuman tueksi. Saffier näyttää taas, että yhdistelmä on aivan mahdollinen.

31.05.2022

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaAndreas Lindlahr

Hollantilainen Saffier oli vielä pari vuosikymmentä sitten varsin tyypillinen keskieurooppalainen perheveistämö. Se valmisti muutamaa sangen perinteisen oloista pientä pursimallia. Työn laatu perusteli korkean hintatason, erikoistuminen piti poissa suurvalmistajien jaloista ja harvahko tuotantotahti riitti elantoon.

Perheen toinen sukupolvi, veljekset Dean ja Dennis Hennevanger uudistivat mallistoa omien kilpapurjehduskokemustensa pohjalta, mutta vakiintuneen asiakasryhmän vaatimuksia ymmärtäen. Suorituskyvyn lisääminen ei saanut tehdä veneistä vaikeita. Saffierien piti pysyä helposti käsiteltävinä, turvallisina matalan lähtökynnyksen päiväpursina.

Muotoilussa sen sijaan lähdettiin hyvin moderneille linjoille. Uusia tekniikoita ryhdyttiin hyödyntämään sekä rakenteissa että varusteluissa. Hintataso nousi nopeasti premiumluokkaan.

Reilun kymmenen viime vuoden aikana linja on osoittautunut toimivaksi. Suuri menestysmalli on viime vuoden EYOTY-voittaja Saffier Se 27 (Vene 5/2021), jota on myyty jo yli sata kappaletta.

Uusin vene Saffier SE 33 Life on modernin malliston keskimmäinen. Tiloiltaan niukka päivävene on luonnollisesti matkapursia kevyempi, mutta alle kolmen tonnin uppoamaan ei silti pääse ilman taitavaa rakennustekniikkaa.

Aikanaan moni perhe vietti folkkareissa, H-veneissä ja vastaavissa pitkät kesälomat ongelmitta. Sikäli Saffierin kaltaisilla veneilläkin voisi matkustaa mielin määrin, vaikka 165 cm sisäkorkeus rajoituksensa asettaa.

Sisustusversioita on kaksi. Erot ovat pentterin ja wc:n sijoituksessa.

Vakiona ne ovat suuren, keulakannen alle työntyvän makuulaverin juuressa, jossa tavanomaisen päälaipion sijaan on vahvistuskaari laidoilla. Wc-istuin on sijoitettu styyrpuurin laidalle alle laverin jatkeen, joka kääntyy pystyyn näkösuojaksi. Pentterissä on liesitaso, pesuallas ja tilavaraus pienelle jääkaapille.

Keulan makuulaveri on jopa hulppea mitoiltaan. Siellä ei ole aivan istumakorkeutta, toisin kuin salongin sohvilla.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 5/2022.

Saffier SE 33 Life

Hinta alk: 149 500 € (ALV 0%)
Runkopituus 9,75 m, vesilinja 8,87 m, leveys 2,85 m, syväys 1,70 m, uppouma 2 980 kg, kölipaino 1 250 kg, purjeala luovilla 58,5 m², moottori Yanmar 2YM 15 hv, CE-luokka C.
Suunnittelu Kees van de Stadt / Satellite Yacht design, Saffier Yachts, valmistaja Saffier Yachts, valmistusmaa Alankomaat
Vakiovarusteet: mm. st-fokan kisko ja upotettu rullalaite, isopurje ja st-fokka Elvström Dacron, lyijyköli, 2 kpl Harken 40STA vinssit, kylmä painevesi, liesi, juokseva riki dyneemaa/spectraa, 2 x antifoulingkäsittely pohjassa, 9’’ monitoiminäytöt pedestaaleissa, kiinnittymisvarustus.

 

Lue myös nämä

X