Tilaa
Testit

Esittelyssä Outremer 55 – Sulavasti vauhdikas

Outremer 55 hakee kaukopurjehduksen nautintoa vaivattomasti löytyvästä hyvästä vauhdista ja sujuvasta kulusta. Asumisen mukavuus saa syntyä sivutuotteena.

25.03.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajaandreas lindlahr, pasi nuutinen

Outremer 55 lähtee etenkin monirunkoveneitä koskevasta perusajatuksesta. Vauhtia saadaan, kun vene on kevyt. Sen ilmoitettu uppoama on melkein puolet pienempi, kuin sellaisissa saman kokoluokan matkakatamaraaneissa, jotka meidän markkinoillamme ovat tuttuja.

Toinen lähtökohta on reilu purjeala. Siinä ero muihin ei ole neliömetreissä dramaattinen, mutta myyntikäytännössä kyllä. Outremer sisällyttää vakiopakettiin leveähuippuisen isopurjeen ja helpon rullafokan, mutta myös varustukset genaakkerille, codelle ja staysailille. Ostajan siis oletetaan haluavan purjehtia ihan aidosti.

55-jalkaisen veneen asuintilat kasvavat suuriksi sitä erikseen yrittämättä. Tämän huomaa Outremerissa. Kajuutat ovat väljiä, vaikka selkeästi enemmän nukkumiseen kuin oleskeluun tarkoitettuja. Sama purjehduksellisuus näkyy salongissa.

Sohvaryhmä klaffipöytineen on, mutta nurkkaan sijoitettuna ja ”vain” 6–8 hengelle mitoitettuna. Sen sijaan navigointipiste vie salongin keulanpuoleisesta laidasta yli puolet ja on varustettu kaikilla navigoinnin, kommunikoinnin ja veneen hallinnan vaatimilla laitteilla. Purjemanööverejä lukuun ottamatta koko ohjaamisen voi hoitaa tarvittaessa sisältä käsin.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 3/2022.

Navigointipöytä on lähes ammattilaistasoa, mikä kertoo veneen tärkeimmästä käyttötarkoituksesta. Sohvaryhmäkin on iso, mutta selvästi sivuosassa.

Ei yläohjaamoa, vaan painopisteen ja purjealan keskitys alas sekä selkeät ja toimivat tilat ja kulkureitit miehistölle kansitasolla. Outremer ajattelee oloja merellä enemmän kuin satamissa.

Outremer 55

Hinta alk. 1 420 00 € (ALV 0%)
Pituus 16,73 m, vesilinja 16,73 m, leveys 8,30 m, syväys 1,20-2,50 m, uppouma 13 900 kg, purjeala luovilla 172,0 m², moottorit 2 x 60 hv, CE-luokka A(8)-D(26).
Suunnittelu VPLP Design/Patrick Le Quément/Darnet Design, valmistaja Outremer, valmistusmaa Ranska.

Vakiovarusteet: Mm. st-fokka, genaakkerivarustus, läpilatoitettu isopurje, 4 vinssiä, avotilan taittopöytä, kääntyvät pedestaalit, sähköiset moottorin hallintalaitteet, kiinteä alumiinimasto, Dyform-vantit, maasähköjärjestelmä, törmäyslokerot keulassa, vesitiiviit laipiot.
Lisävarusteet: Viittä eri varustetasopakettia (130 000 – 370 000 € ALV 0%) sovelletaan asiakaskohtaisen kustomoinnin perustana.

HISTORIA Vuonna 1984 Gérard Danson ja Daniel Cailloux perustivat veistämön, joka keskittyi offshore-kisoissa menestyviin, mutta perhemiehistöillä hallittaviin katamaraaneihin. Idea on sama yhä, joskin painotus matkapurjehdukseen on kasvanut. Mallistoon kuuluu nyt neljälle eri rungolle rakennettavat kuusi venemallia.

Veneitä on valmistunut kaikkiaan noin 300 kappaletta. Merkkiuskollisuutta ja yhteisöllisyyttä veistämö pitää yllä mm. regattoja ja tapahtumia järjestämällä. Par’aikaa on menossa yhteispurjehdus ympäri maapallon, jossa on mukana 30 Outremeriä.

Lue myös nämä

X