Tilaa
Testit

Esittelyssä Nordkapp Gran Coupé 905 – Mallistonsa helmi, jolla taittuu niin mökkimatka kuin lyhyt venelomakin

08.10.2022

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajamarkus pentikäinen

Nordkapp on tunnettu ja arvostettu norjalaismerkki, jota ei pitkään aikaan enää ole valmistettu Norjassa – kuten ei valmisteta juuri muitakaan veneitä. Legendaariset norjalaisveneet valmistetaan nykyään käytännöllisesti katsoen kaikki maan ulkopuolella; monet Puolassa, jotkut harvat Ruotsissa. Veneiden suunnittelu tehdään edelleen Norjassa.

Mallisto käsittää ennen kaikkea avoveneitä ja daycruisereita, sekä alumiini- että lujitemuovirunkoisia. Onpa mukaan sopinut pari ribiäkin, eli kovapohjaisia kumiveneitä. Viime vuosina mukaan on tullut myös kajuutallisia veneitä.

Gran Coupé edustaa enemmän Nordkappin ajatusta retkeilystä ja matkailusta kuin yhteysveneilystä avovenemallien tapaan. Yhdeksän metrin kokonaispituus antaa edellytykset kohtuullisen väljällekin matkaamiselle.

Salongissa tai ohjaushytissä on istumapaikat seitsemälle hengelle pääasiassa pitkittäisillä sohvilla, joista tarpeen vaatiessa saa askarreltua kahden hengen vuoteen irrallisten putkitukien avulla. Sohvien väliin saa sijoitettua irtopöydän, joka on riittävän suuri noin neljän hengen ruokailuun.

Kajuutan kapeudesta johtuen pitkittäiset sohvat eivät ole kovin syviä, mutta istumapaikat kajuutassa on kuitenkin seitsemälle hengelle.

Moottorina on Mercuryn 400-hevosvoimainen Verado, 6-sylinterinen rivimoottori, jonka sylinteritilavuus on 2,6 litraa. Samasta sylinteriryhmästä tehdään Veradon 200–400 hevosvoiman moottorit.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 10/2022

Nordkapp Gran Coupé 905

Hinta alk. 152 000 €
Kokonaispituus 9,12 m, leveys 2,98 m, paino 2 550 kg, kantavuus 9 henk./815 kg, suurin teho 450/500 hv, pohjan V-kulma 21,5º, pa-säiliö 309 l, vesisäiliö 48 l, jätevesisäiliö 48 l, CE-luokka C.
Koeajoveneen moottori Mercury Verado 400 XXL, ​k​​oeajoveneen hinta 159 100 € (ilman lisävarust.), alkaen-hinta sisältää Mercury Verado 300 XXL AM DS -moottorin

Lisätietoja:

Jälleenmyyjät Suomessa

Nordkapp

 

Lue myös nämä

X