Tilaa
Testit

Esittelyssä Lagoon 55 – Avaruusalus

Lagoon 55 pyrkii ylellisempiin sfääreihin aseinaan laadukkaampi ja ylellisempi viimeistely, mutta ennen kaikkea entistä avarammat ja monipuolisemmat oleskelutilat.

18.03.2022

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaAndreas Lindlahr, Pasi Nuutinen

Alkuperäinen, vuonna 1987 esitelty Lagoon 55 oli veistämön ensimmäinen venemalli. Nyt, 34 vuotta myöhemmin samalla nimellä esitelty pursi on runkopituudeltaan 14 cm lyhyempi ja kokonaisleveydeltään 20 cm kapeampi. Painoa on silti yli kaksi kertaa enemmän (13 000 kg -> 29 200 kg). Suunnittelutoimisto molemmissa on sama VPLP.

Lagoon 55 on toki suuri pursi, mutta jopa kokoluokassaan se tarjoaa hämmästyttävää avaruutta. Ensin lyö ällikällä perän avotila.

Tavanomainen kalusteita, varastoja ja levangin sisältävä, perälaudan muodostava poikittaispalkki puuttuu kokonaan. Avotilan turkki ulottuu arviolta metrin pidemmälle perään päin kuin tavallisesti. Kun sen jatkeena on vielä leveä uimataso, kokonaisuus näyttää ja tuntuu enemmän rantabaarin terassilta kuin veneen avotilalta.

Avotilan pöydät saa yhteen isoa joukkoa varten. Oleskelun nautintasuunta on merta ja maisemaa kohden.

Kolme suurta, liukuvaa lasiovea erottaa ulkotilat salongista. Sisään käydessä huomaa ensin luonnonvalon runsauden. Ikkunanauha avaa maiseman kolmelle sivulle ja katossakin on suuret luukut.

Styyrpuurin puolella L-pentterin pöytätaso on pitkä ja antaa tilaa laitevarustelulle ylellisyyteen saakka.

Salongin sydän on suuri sohvasto selin menosuuntaan. Myös sen keskellä on pöytä, jota voi muunnella kahvittelusta ainakin kymmenen hengen kattaukseen.

Iso sohvaryhmä ja valoisuus ovat salongin vahvimmat efektit. Pöytä on teleskooppijaloilla ja avattavissa kymmenen hengen ruokailuun.

Lue Lagoon 55:n esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 3/2022.

 

Lue myös nämä

X